DCU gratis WiFi

Lettere adgang til wi-fi på DCUs campingpladser

Nu har alle 20 DCU-campingpladser samme wi-fi-kode.

Tekst Torben Brandt


Den gode nyhed er, at hvor du tidligere som DCU-medlem skulle have en ny adgangskode for at få adgang til wi-fi, hver gang du kom på en DCU-plads, har du siden begyndelsen af juli kunnet nøjes med én kode, fordi wi-fi-koden nu er ens på samtlige 20 DCU-pladser.

Knapt så positivt er det, at selvom det er blevet enklere at logge på wi-fi, vil mange af DCUs gæster i år opleve, at de ikke kan surfe på nettet eller streame film i det tempo, de gerne vil. Her vil mange gæster opleve lav hastighed og dårligt signal i de områder af pladsen, hvor signalet ikke når ud.

 

Flere årsager

DCUs projektleder, Sune Palsgård, siger, at der er flere årsager til, at hastigheden og signalet halter.

– På mange pladser er wi-fi-signalet luftbåret, og f.eks. træer eller kraftig regn kan forringe signalet. Det kan også være en autocamper eller campingvogn, som holder, så de blokerer antennen, ligesom ny lovgivning fra EU om signalets styrke giver os udfordringer i forhold til, at alle i dag vil være online hele tiden og gerne kunne streame film og hente programmer – uden udfald og tab af hastighed, siger han.

Han tilføjer, at problemerne også bunder i, at DCUs campingpladser i nogle år har forsømt at følge med udviklingen på området.

– Det er vi heldigvis i fuld gang med at få rådet bod på nu, og vores fokus er at få opdateret alle pladserne så hurtigt som realistisk muligt, men desværre kan vi ikke bare ”skrue op for signalet”, som nogle af vores medlemmer foreslår. Vi er nødt til at projektere nye master og sendeudstyr på vores pladser og få lagt fiber ind i receptionerne, og det tager tid.

Vi beklager selvfølgelig, at gæster og værter både nu og i resten af denne sæson vil kunne opleve, at wi-fi ikke når ud til alle vores gæster, eller at det trådløse netværk har for lav styrke til at kunne bruges effektivt.

 

Begynder til efteråret

Arbejdet med at sætte nye master og nyt sendeudstyr op begynder i september, når sæsonen nærmer sig sin afslutning på en del af pladserne.

– Jeg tør ikke love, at vi når at opdatere samtlige DCUs campingpladser, inden sæsonen 2023 begynder, men det er vigtigt, at vores medlemmer ved, at vi arbejder på det, og at vi i DCU ved, hvor meget det betyder for vores gæsters gode ferieoplevelse at kunne logge på wi-fi ude på pladserne, siger Sune Palsgård.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her