Bustelte4

Lette telte til busser og vans

Med sine nye Active-telte har Outwell haft fokus på lav vægt og lille pakkestørrelse.

Pressemeddelelse redigeret af Torben Brandt
Foto Oase Outdoors

Ombyggede varevogne, minivans og små SUV'er hitter mange steder i Europa, og det er ikke mindst disse campister, der ofte rejser på korte weekendture, dagrejser og snupper en enkelt overnatning hist og her, som Outwell henvender sig til med sin nye kollektion af mindre Outwell Active-telte. I teltene er der lagt vægt på gode opholdsrum og beskyttelse af bagagerummet, så campisterne kan bruge bagenden af deres bil som et simpelt soveværelse eller køkken uden nødvendigvis at skulle investere i en komplet autocamper.

Teltene er fremstillet af Outtex® 3000 Select-polyestermateriale, der ikke vejer ret meget, og som er blevet forstærket med aluminiumsstænger, stormbånd og Outwell Wind Stabiliser System, som skal få teltene til at sidde godt fast, også i stormvej op til vindstyrke 10. Teltene har store vinduer i netmateriale med vandtætte gardiner, der sikrer god luftcirkulation for at reducere dannelsen af kondens.

Berlingo-teltet
En af nyhederne til denne sæson er Dunecrest-teltet, der er udviklet til biler som f.eks. Citroën Berlingo eller VW Caddy, og som er en viderebygning på Sandcrest-modellerne. Busteltet er hurtigt og nemt at fastgøre og tage ned igen og kan bruges til blandt andet udekøkken, spiseområde og omklædningsrum. Det såkaldte Vehicle Attachment System sikrer, at bilens døre ikke blokeres af barduner og giver samtidig mulighed for, at bagklappen eller døren kan bruges eller lukkes med busteltet sat på. Et stort vindue af netmateriale med vandtætte gardiner, der sidder i fordøren, sørger for god ventilation og beskyttelse mod regn. Døren kan også bruges som et solsejl med king-stænger, hvilket dog er ekstraudstyr, og det  samme er underlag og tæppe. Teltet har en vejledende udsalgspris på 4.830 kr. og vejer 8,7 kg. Pakkemålene hedder 64 x 28 x 28 cm.

Bustelte1Billedtekst: Har man en Citroën Berlingo eller tilsvarende er Dunecrest-teltet med til at give værdifuld ekstra plads.

Sættes på siden
En anden model, Shalecrest, er et bustelt, som sættes fast på siden af autocamperen for at få et ekstra opholdsrum. Det fritstående design er velegnet på hårde overflader og fastgøres til bilen med Outwell Link Access Zone, så sidedøren åbnes til et område, hvor vådt tøj og mudrede støvler kan efterlades. Link Access Zone har en bund, der kan lynes af, med et tætningsstykke.

Shalecrest har store netvinduer med vandtætte gardiner, der kan lynes ned for at sikre bedre ventilation. Alle vinduer og døre kan tages helt af, så man får panoramaudsigt til omgivelserne. De kan derudover udskiftes og tilpasses det specifikke sted og flere forskellige opsætninger. Tilføjelsen af HookTrack System i opholdsrummet giver mulighed for at hænge lys og andre småting op, der kan skabe hygge. Den isyede teltbund ligger fladt ned ved døren, så man ikke snubler i den, og den kan lynes op for at skærme mod træk, vand eller insekter. Der er også mulighed for at tilføje et tæppe, og hvis der brug for ekstra opbevaringsplads eller sovepladser, kan de to forskellige størrelser indertelte bruges. Teltet koster 9.000 kr. og vejer 15 kg. Pakkemålene er 80 x 35 x 33 cm.

Bustelte2Billedtekst: Shalecrest sættes på siden af camperen. Alle vinduer og døre kan tages helt af, så man får udsigt til alle sider.

Til læ og skygge
Endelig er der Upcrest Tarp-teltet, der er designet til mindre biler, og som hurtigt og nemt giver skygge, læ og privatliv bag bilen. Det er den lette og billige variant, der er perfekt til frokostpauser eller kortere ophold, der ikke kræver et helt bustelt. Sidestykket kan rulles op, hvis vejret kræver det, eller underlaget er hårdt. Teltet koster 980 kr. og vejer 800 gram. Pakkemålene er 30 x 24 x 7 cm. Du kan læse mere på outwell.com

Bustelte3Billedtekst: Det lille Upcrest Tarp-telt er let og billigt og er først og fremmest beregnet til at give læ og skygge.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her