teltcamping, familie på teltcamping, telt, udsigt over havet

Komfort og græs under fødderne

Kirsten Mathiasen, hendes mand og to børn har det allerbedst, når de kan mærke græsset under fødderne og høre nattens lyde helt tæt på. Derfor er de vilde med at campere i telt.

Tekst: Torben Brandt

For mange campister blev de første spæde skridt ind i campinglivet taget med et telt, som senere blev udskiftet med en teltvogn, campingvogn eller autocamper, da behovet for mere komfort meldte sig.

Sådan er det ikke hos familien Mathiasen, der består af mor, far og to børn på 10 og 13 år. For ganske vist begyndte campinglivet også for dem i et telt, men de er aldrig rykket videre af den simple grund, at de er vilde med ferieformen, som, de synes, er fleksibel, simpel og alligevel komfortabel.

–­ Vi planlægger sjældent vores sommerferie så meget. Vi kører ofte lidt på må og få efter det gode vejr, og det er let at rykke, når man bare har telt med. På den måde er teltet meget fleksibelt, forklarer Kirsten Mathiasen.

 

Simpelt på den gode måde

– Jeg kan godt lide, at man med teltet lever et simpelt liv, uden at det skal forstås negativt, for der er masser af komfort i at ligge i telt. Det er vigtigt, at man sidder godt, og at man sover godt. Vi har gode stole med, et stabilt bord, gode madrasser og lækre soveposer. Ordentligt udstyr er jo det halve af at være på camping, mener Kirsten Mathiasen.

Udstyrsmængden kan imidlertid hurtigt stikke af. Derfor forsøger familien at begrænse sig, når bilen pakkes.

– Vi har ikke et kæmpe telt. Vi har et 4-5 personers telt, hvor vi har plads til nogle ting i opholdsrummet. Nogle gange har vi en tagboks med, men vi gider ikke at køre med en trailer, og det giver selvfølgelig en begrænsning i forhold til mængden af bagage, når vi skal kunne have tingene i bilens bagagerum. Vi har nogle oppustelige loungemøbler, som er dejlige at slænge sig i, men hvis pladsen i bilen er begrænset, er det ikke dem, man tager med, erkender Kirsten Mathiasen.

Image
teltcamping, camping, familien Mathiasen

 

Telt efter klimaet

Familien camperer som oftest i Danmark, hvor rent badevand og hyggeligt havnemiljø aldrig er langt væk. Begge børn er vandhunde, og derfor er nærhed til vand vigtig, når feriedestinationen vælges. Ferien på de hjemlige breddegrader med omskifteligt vejr stiller imidlertid nogle krav til teltet.

– Hvis man fortrinsvis camperer i Danmark, vil jeg til enhver tid prioritere et polyestertelt med overdækket indgang, som giver beskyttelse i forhold til vind og regn. Det er vigtigt, at man kan lukke teltet af, og at man kan finde en plads med læ på campingpladsen. Jeg synes også, man bør prioritere et stort opholdsrum, for det er jo der, man opholder sig, når det ikke er 30 grader udenfor, understreger Kirsten Mathiasen.


Anderledes forholder det sig, hvis teltferien går sydpå.

– Hvis jeg primært camperede i f.eks. Italien, ville jeg gå efter et bomuldstelt og så måske ikke have helt så meget opholdsrum. Jeg ville prioritere muligheden for at kunne ventilere teltet og gå lidt mere efter skygge på campingpladsen.

 

Tæt på naturen

Selvom familien nyder det komfortable ved teltcamping, er det dog mere nærhed til naturen end luksus, der er afgørende for valg af netop denne ferieform.

– Man kan sagtens vælge at tage al luksussen med på ferie, men for os er det vigtigste, at vi kan mærke græsset under fødderne og høre alle lydene om natten. Det er det, vi tænder på.  Jeg synes, det er så hyggeligt, når vi er på en campingplads, og ungerne går med en pandelygte og gør sig klar til natten. Vi har en masse gode fornødenheder i hverdagen, så jeg kan faktisk godt lide, at det hele bliver lidt mere primitivt i ferien. På den måde kommer man ned på jorden i en ellers travl hverdag, siger Kirsten Mathiasen.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her