Camping i gamle dage

ARRANGEMENT | SEND DIN ANSØGNING

Kom med i 100-års campingkaravanen

Karavanen kører gennem Danmark fra søndag 3. til lørdag 9. maj 2026 for at fejre 100 år med campingglæde, frihed og fællesskab.

ANSØG HER

Der er lagt op til en historisk begivenhed, når DCU næste år fylder 100 år. I den anledning inviteres campingentusiaster fra hele landet til at deltage i en stor, rullende campingkaravane, som viser campingens mangfoldighed med et optog af campingvogne, autocampere, campervans og teltvogne.

– Det her er aldrig tidligere lavet på denne måde, og det bliver fantastisk at se sådan et optog af vogne slange sig gennem en række store danske byer. Vi håber at kunne vise et bredt udsnit af nye og ældre vogne, og så håber vi ikke mindst at få skabt noget opmærksomhed omkring den vidunderlige ferieform, som camping er, siger DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen.

Camping i gamle dage

 

Skal vise mangfoldighed

Målet er at få så mange forskellige typer vogntog og campister med som muligt. For at sikre en god og alsidig sammensætning har DCU nedsat en udvælgelseskomité, som skal vurdere ansøgningerne. Det betyder, at DCU ikke kan garantere en plads i campingkaravanen – heller ikke selvom du opfylder alle kriterier.

Arrangementet finder sted den første uge i maj 2026, hvor der køres fra søndag 3. til lørdag 9. maj.

Hvis vejret tillader det, arrangeres der hver aften langbord, hvor DCU byder på aftensmad til karavanens deltagere. Der er desuden planer om forskellige former for underholdning, når man er fremme på campingpladsen, men endnu er de detaljer ikke på plads.

Langbord

 

Slutter i København

Karavanen kører i tre hold fra DCUs campingpladser i Ålbæk, Lyngvig Strand og Kollund i henholdsvis Nord-, Vest og Sønderjylland.

Hver dag kører karavanen gennem en eller flere større byer og ender med at overnatte på en af DCUs campingpladser, inden turen går videre den næste dag.

Karavanen slutter i København, hvor der er lagt op til en festmiddag på DCU-Camping København – Absalon.

ANSØG HER

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde svar på de fleste spørgsmål om 100-års campingkaravanen.

Hvad er 100-års campingkaravanen?

100-års campingkaravanen består af forskellige vogne, der den første uge i maj 2026 kører gennem Danmark for at hylde campingens mangfoldighed. Der er ikke kun en måde at campere på, men hundredvis, og det er det, vi gerne vil fejre med 100-års karavanen.

Hvad koster det at deltage?

Prisen for at deltage i karavanen – inklusiv overnatning på de udvalgte DCU-campingpladser og aftensmad på alle køredage – er:

  • 1 voksen: 500 kr.
  • 2 voksne: 800 kr.
  • Ekstra voksne: 300 kr.
  • Børn under 18 år: Gratis
  • Kæledyr: Gratis

Hvad får jeg ud af at deltage?

Som deltager i 100-års campingkaravanen får du gratis overnatning på de udvalgte DCU-campingpladser fra 1. til 10. maj. Morgenbrød og aftensmad på alle køredage, det vil sige fra mandag 4. til fredag 8. maj, inklusive festmiddag den sidste aften. Derudover får du fællesskab, oplevelser og glæden af at blive en del af en unik og historisk karavane, der fejrer 100 år med camping.

Hvordan ansøger jeg om at deltage?

Du ansøger ved at udfylde tilmeldingsformularen HER

Du er også velkommen til at sende din ansøgning som en video. Videoen må maksimalt vare 5 minutter. Fortæl kort om dig selv, hvorfor du gerne vil deltage, og vis din campingvogn eller den måde, du camperer på. Du kan oploade din video i tilmeldingsformularen HER

Hvad er kriterierne for at blive udvalgt?

Du skal være campist, kunne køre med i karavanen alle seks køredage (mandag til lørdag), og have lyst til at vise dit vogntog/din campingform frem. Vi skaber et levende campingmuseum på hjul, så åbenhed og præsentation er vigtig.

De praktiske opgaver under 100-års karavanen fordeles mellem deltagerne, derfor skal du være indstillet på at hjælpe til undervejs. Det kan være at hjælpe kokken med aftensmaden, være holdkaptajn for en gruppe vogntog eller løse andre småopgaver, der får fællesskabet til at køre.

Vi ønsker at skabe en karavane med en god blanding af vogntyper og campingformer, retro, moderne, luksus, telte eller teltvogne – alt er velkomment. 

Samtidig lægger vi vægt på vogne med en spændende eller personlig historie – det er netop dem, der giver karavanen sjæl. Det kan være, at du har rejst jorden rundt i din vogn, eller at den har gået i arv gennem generationer. Måske er den hjemmelavet, særligt indrettet eller bærer på en helt personlig fortælling. Så hører vi meget gerne fra dig.

Hvem kan deltage?

For at sikre at karavanen kan følges samlet og sikkert i trafikken, er det kun muligt at deltage med motordrevne køretøjer, der kan følge med i almindelig trafik og klare længere dagsetaper. Det kan være biler med campingvogn, teltvogn eller tagtelt. Autocampere, camper vans og motorcykler.

Det er af samme grund ikke muligt at deltage på cykel, på knallert eller til fods.

Hvad er programmet?

Det foreløbige dagsprogram for karavanen er:

  • Kl. 7.00-9.00: Morgenmad, morgenbrød kan hentes i receptionen på campingpladsen
  • Kl. 9.30-11.00: Afgang i hold – dagens etape starter
  • Kl. 11.00-14.00: Karavanekørsel gennem udvalgte byer. Der er mulighed for en pause undervejs
  • Kl. 15.00-16.00: Ankomst og indkvartering på næste plads
  • Kl. 18.00: Aftensmad og mulighed for at deltage i fælles langbord hvis vejret tillader det

Der er desuden planer om forskellige former for underholdning, når man er fremme på campingpladsen, men endnu er de detaljer ikke på plads.

Bemærk at programmet er foreløbigt, og DCU tager forbehold for ændringer.

Hvad er ruten?

Karavanen kører i tre hold fra DCU-Camping Ålbæk Strand, DCU-Camping Lyngvig Strand og DCU-Camping Kollund i henholdsvis Nord-, Vest og Sønderjylland.

Hver dag kører karavanen gennem en eller flere større byer og ender med at overnatte på en af DCUs campingpladser, inden turen går videre den næste dag.

Den foreløbige plan ser ud som følger:

Mandag: Alle kører fra deres respektive start-campingplads til DCU-Camping Hesselhus via henholdsvis Aalborg, Ringkøbing og Kolding.

Tirsdag: Fra Silkeborg køres der mod køres til DCU-Camping Aarhus via Silkeborg og derfra til Aarhus.

Onsdag: Turen går til DCU-Camping Odense via Vejle og Fredericia.

Torsdag Her køres til DCU-Camping Rørvig Strand via Holbæk.

Fredag: Der køres til DCU-Camping København - Absalon via Roskilde.

Lørdag: Karavanen kører forbi København.

Der forbeholdes ret til ændringer af ruten.

Må jeg tage familie/børn/venner med?

Ja gerne. Alle børn under 18 år er gratis. Det koster 300 kr. for hver ekstra voksen, der er med i vognen.

Skal man være medlem af DCU for at deltage?

Nej.

Hvornår får jeg besked, om jeg kan komme med i 100-års karavanen?

Ansøgningerne bliver løbende vurderet, og vi lukker for tilmelding, når 100 vogntog er valgt. Alle ansøgere får svar senest 15. januar 2026.

Hvornår har jeg sikret mig en plads i karavanen?

Hvis du bliver udvalgt til at deltage i karavanen, modtager du en mail med besked om, at du er udvalgt til at deltage i karavanen og oplysninger om, hvordan du indbetaler deltagergebyret. Din tilmelding er først gældende og bindende, når du har indbetalt deltagergebyret.

Hvad hvis jeg bliver forhindret i at deltage?

Bliver du forhindret i at deltage herefter, skal du give besked til DCU på info@dcu.dk hurtigst muligt. Deltagergebyret refunderes ikke.

Kan jeg være frivillig til 100-års karavanen?

Nej. Praktiske opgaver i forbindelse med afholdelse af 100-års karavanen vil blive fordelt mellem karavanens deltagere.

Spørgsmål

Har du spørgsmål, kan du kontakte Medlemsservice på info@dcu.dk eller 33 21 06 00

ANSØG HER

Meld dig ind

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 19 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • 20% rabat på hytter i lavsæson
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her