Knaus Sport 500 UF Silver Selection campingvogn

Knaus Sport rykker

Knaus Sport har i nogle år ført en noget anonym tilværelse i skyggen af storebror Südwind, men til 2019 er Sport i storform og løber på banen i en redesignet version både ude og inde.

I Danmark kommer Sport-vognene i en Silver Selection-version, der indeholder udstyr som 17 tommer alufælge, vægtforhøjelse, elektrisk gulvvarme, AAA-bremser, næsehjul med vægtangivelse, nye baglygter, glatte sider, luksusmadras, røgalarm, todelt indgangsdør og nyt møbeldesign.

– Jeg er meget spændt på Knaus Sport til 2019. Den har løftet sig helt vildt i forhold til tidligere og er både ude og inde nærmest en helt ny vogn, som er proppet med udstyr. Knaus satser rigtig meget på Sport-serien, som kommer i 15 forskellige grundrids, siger Kim Godballe fra Intercamp, der er agent for Knaus i Danmark.
 

Fra blåt til sort

På messen i Düsseldorf blev Sport-modellerne vist med blå stafferinger, men i Danmark og Sverige kommer de med mørke stafferinger, som det kendes fra Südwind-serien.

– Vores erfaringer med Südwind gennem de sidste tre år er, at den blå farve ikke trækker så mange nye campister til, hvorimod den sorte farve er mere neutral og én, som alle kan forholde sig til. Og så står den mørke farve bare vanvittig godt til de alufælge, Sport-modellerne udstyres med, siger Kim Godballe.

De mindste Sport-vogne er 400 LK og 400 QD, mens den største i flokken er Sport 650 UDF. På det danske marked begynder priserne fra 141.500 kr.

Image
Knaus Sport alufælge

 

Alt under én klap

Også i Knaus’ mest populære serie, Südwind, er der sket en opgradering, der blandt andet omfatter smarte blinklys inspireret af bilindustrien og en bredere indgangsdør, der gør det lettere at få såvel mennesker som bagage ud og ind af vognene. Derudover har Südwind-modellerne efter forbillede fra Knaus’ autocampere fået en serviceboks, hvor tilslutninger til strøm, vand og aftapning er samlet under én klap.

­– Alle grundplan i Südwind er blevet gennemarbejdet og ser rigtig spændende ud. Det er absolut også en serie, jeg tror meget på, siger Kim Godballe.
 

Image
Knaus Südwind 500 FU campingvogn

Markant fremgang

Også Deseo og Travelino begynder nu for alvor at ramme de danske butikker. Begge serier er konstrueret med Knaus’ nye opbygningsteknik, hvilket blandt andet inkluderer let chassis med cirka 35 % mindre masse end traditionelle chassiser, stærk fiberramme og lettere møbler, der er limet i stedet for skruet fast. Meldingerne fra Düsseldorf er, at de danske Knaus-forhandlere også har taget rigtig godt imod disse vogne, og flere tager dem hjem i butikkerne.

De positive vinde, der blæser over Knaus, ser også ud til at smitte af på salgstallene i Danmark. Tal fra campingbranchen viser, at Knaus er gået markant frem i perioden fra 1. september 2017 til udgangen af august 2018, hvor antallet af solgte Knaus-vogne i Danmark steg fra 155 til 200. Det svarer til en stigning på 29 procent og en markedsandel på 8,6 procent. Dermed indtager Knaus fjerdepladsen på listen over mest sælgende mærker i Danmark med Adria og Hobby på de to øverste pladser, mens Fendt på tredjepladsen kun er få vogne bedre end Knaus.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her