Knaus Deseo, campingvogn, 2018-model, Caravan Salon Düsseldorf, Tyskland

Knaus præsenterer ny Deseo

Knaus-Tabbert investerer de næste tre år tæt på en milliard kroner i sine fabrikker, der skal gøre det muligt at producere campingvogne, som er både lette og stærke. Deseo er første skud på stammen.

Af Torben Brandt

En lav egenvægt og en lasteevne på den gode side af et halvt ton. Det er den korte version af den splinternye Knaus Deseo, der blev vist frem for publikum og presse på Caravan Salon Düsseldorf. 

Image
Knaus Deseo, campingvogn, 2018-model, Caravan Salon Düsseldorf, Tyskland

 

Ny opbygningsteknik 
Knaus præsenterede sidste år sin nye Travelino, hvor der var brugt en helt ny opbygningsteknik. Blandt andet havde den en let og stærk fiberramme og et chassis med cirka 35 procent mindre masse end traditionelle chassiser. Inde i vognen var møblerne ikke skruet, men limet fast. Samlet gav det en både let og stærk campingvogn. 

Det er opbygningsteknikkerne fra Travelino, som Knaus nu lader sive ned i sine øvrige serier og dermed på længere sigt tage kilo af alle sine campingvogne og samtidig give dem stor styrke. 
Første skud på stammen er Knaus Deseo. Den har tidligere været kendetegnet ved et meget stort lasterum, hvor der var mulighed for at sove og lave mad. 

– Man kan sige, at Deseo tidligere var en transporter, du kunne campere i, og i dag er det blevet en campingvogn, du kan transportere i, siger salgsdirektør i Procamp, Kim Godballe, der er dansk agent for Knaus-Tabbert Gruppens mærker; Knaus, Tabbert, Weinsberg og T@B. 

Deseo er udstyret med dobbeltaksel, der både gavner lasteevnen og køreegenskaberne, og eftersom egenvægten ligger på cirka 990 kg, er der rig lejlighed til at have bagage med på turen.

– Totalvægten er 1.500 kg, men det er muligt at få den helt op på 1.800 kg, hvis man ønsker det, siger Kim Godballe. 

Deseo er bygget op med siddegruppe bagest, der kan omdannes til en stor seng. Køkkenet er placeret centralt i venstre side og toilettet helt forrest. Gaskassen er rummelig og har desuden både strøm- og vandudtag, ligesom det er her igennem, toiletkassetten tages ud. 

Image
Knaus Deseo, campingvogn, 2018-model, Caravan Salon Düsseldorf, Tyskland

 

Lifestyle bliver den næste
Ifølge Kim Godballe investerer Knaus Tabbert-Gruppen cirka 125 mio. euro over de næste tre år i sine fabrikker. Investeringen gør det i fremtiden muligt hvert halve år at præsentere en ny serie, hvor den nye opbygningsteknik er benyttet. 

– Næste gang bliver det Knaus Lifestyle, som nok bliver præsenteret på Stuttgart-messen i januar, og senere kommer Südwind og andre Knaus-vogne til. Teknikken skal også bruges på de øvrige mærker i Knaus-Tabbert Gruppen, så de kommende år vil vi se den samme opbygningsteknik både i Weinsberg-Tabbert og T@B-vognene. Det betyder, at vi på længere sigt kommer til at vægtreducere vores mærker med mindst 30 procent, forudser Kim Godballe. 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her