KLADDE: Min byttevogn havde en fugtskade. Hvad gør jeg?

Stefan Rosendal er mangeårig teknisk rådgiver i DCU, og han besvarer store og små campingspørgsmål fra DCUs medlemmer. Her fortæller han, hvordan man er stillet, hvis der viser sig at være mangler ved egen vogn i forbindelse med en bytte- og købsaftale.

Kære DCU – i forbindelse med køb af anden campingvogn har forhandleren oplyst, at min gamle vogn, som jeg indleverede samtidig med afhentning af den nye, havde nogle væsentlige fejl – bl.a. en fugtskade. Hvordan er jeg stillet?

Forhandleren har normalt 7 værkstedsdage til at undersøge og afdække åbenlyse mangler. Hvis forhandleren ikke har påtalt manglerne indenfor perioden, har forhandleren forspildt sin rettigheder for at reklamere. Som udgangspunkt er forhandleren den professionelle part, hvorfor forhandleren burde have udbedt sig billeddokumentation eller besigtiget vognen før handlen blev indgået. Det havde sparet jer for en masse ærgrelser – og tid. Du kan ikke bare hæve begge handler, hvis forhandleren ikke vil give dig den først aftalte pris for din gamle vogn. Her du er altså forpligtet og må få udbedret fugtskaden.
Her er en række scenarier: 
1.Du aftaler med forhandleren, at I handler, når du kommer med din gamle vogn. Papirarbejdet venter indtil da. 2.Det indføjes tydeligt i slutsedlen, at hele handelen er betinget af, at de aftalte priser for ny vogn og indbytningsvogn holder og ikke ændres. Den betingede handel er altså bindende for begge parter. Men derfor er det bedst, at forhandleren har besigtiget vognen og godkendt den. 3.Når du har afleveret din campingvogn til forhandleren, og han har godkendt den, og I har aftalt en pris, kan forhandleren stadig finde skjulte fejl ved vognen. En afgørelse fra Campingbranchens Reklamationsnævn viser, at nævnet accepterer helt op til syv værkstedsdage til at opdage en skjult fejl. Hvis du afleverer en vogn i en weekend, kan det jo være, at den ser ud til at være i orden, men så alligevel har fejl, som først opdages, når vognen kommer ind på værkstedet og op på en lift.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her