KLADDE: Hvor finder vi en liste over stærke campingtrækkere?

Stefan Rosendal er mangeårig teknisk rådgiver i DCU, og han besvarer store og små campingspørgsmål fra DCUs medlemmer. Her giver han gode råd til, hvordan du finder en bil, der kan trække din campingvogn.

Kunne du/I ikke lave en liste i medlemsbladet vedr. påhængsvægte på forskellige biler/campingtrækkere.
Når vi søger nye biler og hvad de må trække, er det stort set aldrig nævnt og spørger vi forhandlere, får vi svaret “det skal vi lige undersøge”.
Var det ikke muligt at undersøge og opstille et skema med vægte.
Vi har lige købt en ny campingvogn og vores Mondeo må godt trække de 1800 kg totalvægt, men hvis vi vil skifte bilen, er det uoverskueligt og det har vi hørt fra mange andre campister.
Mvh Lise og Hans Hansen
 
Jeg kan godt forstå jeres ønske, men en oversigt af nye biler vil være alt forfattende for DCU.dk - her må jeg henvise til vore søsterorganisation i England, hvor du kan finde og sammenligne nye biler med din campingvogn på sitet www.towcar.info/GB 
I stedet vil jeg anbefale, at I går ind på www.bilbasen.dk og tilvælger ”flere søgemuligheder”, der står med orange skrift ret højt oppe på siden. Herunder finder du rubrikken ”Min påhæng”, hvor du "vinger" af med et tryk på musetasten for den minimums trækvægt (bilens koblingsvægt med bremser), som bilen skal kunne trække campingvognen med. Intervallet går fra mindste trækvægt på 250 kg. til 500, 750, 1.000, 1.250, 1.500, 1.750, 2.000, 2.500 - og op til 3.000 kilo - som vælges afhængigt af brugerens søgekriterie. Er man på jagt efter en bestemt bil, hvor der er flere kriterier i spil, som f.eks. brændstof, automatisk eller manuelt gear, og en enkelt ejers bil eller ny bil, som i dit tilfælde, er Bilbasen det bedste sted at starte. I øvrigt er tilvalget i ”flere søgemuligheder” sket i samarbejde med DCUs tekniske afdeling.
 
Hvis man kigger efter brugt bil, findes en liste på www.dcu.dk med biler, der klarer sig over gennemsnittet som campingtrækker. Listen hedder Stærk med Træk - det er biler, der fortjener DCUs "blå stempel". Nemlig egnethed som familiebil i det daglige, gode egenskaberne ved langturskørsel og med et sikkert kraftoverskud selv ved accelerationer op ad bakke. Biler, der mestrer sikre køreegenskaber ved undvigemanøvrer og stabilitet i stiv sidevind på motorvejen uden at slingre med bagenden. Listen oplyser om bilens drivlinje, motorstørrelse, drivmiddel, og trækvægt (koblingsvægt).
 
Billedtekst.: Et hurtigt klik på Bilbasen, og der kom 101 nye biler, med trækvægt over 1.750 kg. Hvis du sætter biler til demobiler ind (biler under 10000 km.), kom der 1.365 biler frem!


 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her