Kampa vil have fat i fastliggerne

Kampa er på banen med flere teltnyheder i 2018, blandt andet et All Season-telt, da de gerne vil kapre kunder blandt fastliggerne.

Luftforteltene har hidtil først og fremmest sigtet på de campister, der flytter sig mange gange på ferien, men med sit seneste udspil, Kampa All Season Ace Air 400, forsøger den engelske teltproducent nu at udvide gruppen af kunder. For dét telt er designet til at stå ude det meste af året, hvilket også gør det interessant for fastliggere.

Teltet bliver i disse dage vist frem på verdens største campingmesse, Caravan Salon Düsseldorf.

Testet i sol og regn
Teltdugene på Kampas telte fås i forskellige varianter og dermed også i forskellig kvalitet. Den nye dreng i klassen, Kampa All Season Ace Air 400, pumpes op via en enkelt luftkanal og er lavet i den såkaldte Weathershield 4 Season-kvalitet. Kampa oplyser i sit pressemateriale, at teltet er blevet testet under meget forskellige klimatiske forhold – fra de solrigeste dele af Australien til de vådeste områder i Europa.

Kampas danske importør, Peter Outzen fra CampingAgenten i Nibe, fortæller, at det nye All Season-telt er fremstillet i teltkvaliteten 4 season.

– Det er en meget åndbar kvalitet, som næsten ikke danner kondens. Samtidig er vinduerne gjort cirka 40 procent tykkere, så de både er blevet mere glatte og klarere at kigge igennem, siger Peter Outzen.

Selvom navnet All Season umiddelbart lægger op til at bruge teltet hele året, opfordrer den danske agent til, at man tager det ned om vinteren.

– Det er ikke et vintertelt, men det er konstrueret til at kunne stå ude både forår, sommer og efterår, siger Peter Outzen.

God ståhøjde
Kampa Ace Air 400 All Season har udhæng, fint lysindfald og er konstrueret med et såkaldt Dual Pitch Roof System, der giver en god ståhøjde overalt i teltet – også ved vinduerne, hvor ståhøjden er 1,83 cm.

Kampa har desuden arbejdet på at forbedre farveægtheden i sine teltduge, så de bedre kan tåle at stå i solen uden at falme. Den ændring kom dog allerede for et år siden.

Kampa Ace Air 400 All Season har en bredde på fire meter, er tre meter dybt og passer til campingvogne med en højde fra 235-250 cm.

Stort fortelt til små vogne
Der er kommet en helt ny model inden for Rally-serien, nemlig en Rally Air Pro Plus 260. Air Pro Plus 260 har et fastmonteret anneks, der ikke kører i teltskinnen sammen med resten af forteltet, og derfor kræver Rally Air Pro Plus kun et lige skinnemål på 2,6 meter. Annekset pustes op et sted fra sammen med resten af forteltet. Annekset kan både fungere helt åbent, men kan også lukkes af så det kan bruges som entré eller ekstra sovepladser.

Image
Kampa, telte, fortelte, luftfortelte, 2018-model, campingudstyr, campingfortelt

 

Rummeligt rejsefortelt
Nu er Pro Plus 260 ikke den eneste nyhed inden for Rally-serien. Rally 390 Grande er ligeledes en stor nyhed. Med sine 3 meter i dybden og 3,90 meter i bredden giver det en stor rummelighed, og er det perfekte rejsefortelt til dem, der godt kan lide god plads.

Alle nyhederne er selvfølgelig baseret på Kampas patenterede Air-Frame-system, hvor forteltene kun pumpes op et sted fra.

Kampa har også opgraderet og forbedret deres samlesystem omkring ventilerne. Tidligere kunne de små slanger glide ud af ventilerne. Dette er stort set umuligt nu, da der er kommet modhager på, der forhindrer dette.

Kør fra teltet
På autocampersiden knytter Kampas forventninger sig ikke mindst til Driveaway-forteltene, hvor man kan køre i sin autocamper og lade teltet blive stående på campingpladsen. Driveaway fås både som Motor Fiesta Air Pro 350 og Motor Rally Air Pro 330. Førstnævnte har en dybde på 2,75 meter, mens sidstnævnte er 2,6 meter dyb.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her