Kabe, campingvogn, Elmia, campingmesse

KABE på hjemmebane

Det svenske mærke var stærkt repræsenteret på Elmia-messen, der ligger tæt på KABE-fabrikken i Tenhult.

KABE havde flere nye campingvognsmodeller i ærmet på Elmia-messen, der traditionen tro fandt sted i begyndelsen af september i Jönköping.

Nyt er det, at man nu kan få en 780 FK, der er kendetegnet ved at have et meget stort køkken helt i front. KABE introducerede frontkøkkenet første gang for to år siden i Royal- og Imperial-serien, og det blev så godt modtaget, at KABE det følgende år udvidede sortimentet, så frontkøkkenet kunne fås både i 560-, 600-, 630- og 740-modellerne i såvel Royal- som Imperial-serien. Det seneste skud på stammen, 780 FK, fås ligeledes i en Royal- og Imperial-model, der utvivlsomt vil appellere til fastliggere, men som også kan hægtes på krogen, hvis man foretrækker det.

Køkkenet har et fantastisk lysindfald, fordi der dels er et stort vindue henover det meget brede køkkenbord, dels et stort tagvindue.

Frontkøkkenet er blevet udstyret med det helt nye Dometic RMD 10.5-absorptionskøleskab, der kan åbnes fra begge sider. Dette køleskab er fra i år standard i alle KABE-modeller med stort køleskab.

Hvis man ønsker det, er det i 2019 muligt at vælge et kompressorkøleskab i nogle af KABE-serierne.

Image
Kabe Royal 780, campingvogn, frontkøkken

 

Ny køjevogn

En anden nyhed findes ligeledes i Royal-serien, hvor der i 2019 kommer en 740 DGDL KS. Det er en videreudvikling af den populære køjevogn Classic 660 DGDL, hvor forskellen mellem de to vogne primært er, at der er mere dybde i siddegruppen i Royal 740, ligesom der er lidt mere plads på badeværelset.

Derudover er de to vogne stort set ens med stor siddegruppe helt i front og et køkken med indbygningsovn i vognens venstre side. Forældresengen er placeret i forlængelse af køkkenet, mens badeværelset med toilet og bruser er anbragt bagest til venstre. Helt bagest er to køjer, hvor køje nummer tre er en tilvalgsmulighed. Vognen stod ikke i udstillingshallerne i Elmia, fordi den først ventes at trille ud fra fabrikken i løbet af oktober.

 

Frækkere udtryk

Det er ikke så længe siden, at det nærmest var utænkeligt at forestille sig KABE uden hammerslåede sider og den karakteristiske, røde stafferingsstribe. Men siden er en gråsort staffering tilføjet over den røde stribe, og Royal- og Hacienda-serierne fås nu med glatte sider som standard. Det helt store spring kom med KABEs mest eksklusive serie, Imperial, der har sat helt nye standarder for, hvordan et eksteriør kan se ud med sine glatte sider og tredimensionelle stafferinger. Imperial-vognenes eksteriør har til 2019 fået yderligere et tvist, hvor de tredimensionelle stafferinger er blevet forstærket, så de danner en tydelig kontrast til det øvrige eksteriør.

Til 2019 friskes KABE-vognene yderligere op, når 14 tommer aluminiumsfælge bliver standard i Royal- og Ædelstens-serien og tilvalg i Classic, og Imperial-modellerne får en lækker 15 tommers aluminiumsfælg i såkaldt Diamond-cut standard.

KABE har desuden arbejdet på at strømline sit udvendige design, så der er større lighed mellem campingvogne og autocampere.

Image
Alufælge, Kabe, campingvogn

 

Fem serier

KABE producerer i alt fem forskellige campingvognsserier på fabrikken i Tenhult, hvor der inden for hver serie findes et utal af modelvarianter. Færrest valgmuligheder er der i indstigningsserien Classic, mens der er uanede muligheder for tilvalg i Ædelsten-, Royal, Imperial- og Hacienda-serierne. Sidstnævnte er meget store campingvogne i 880- og 1000-modeller, der primært sælges som fastliggervogne i Sverige og Norge.

På autocampersiden fås KABE som Classic, halvintegreret/Crossover, helintegreret og Imperial i flere forskellige modeller. Også her er Classic indstigningsserien, mens Imperial er flagskibet. Alle KABEs autocampere bærer modelnavnet Travel Master og er udstyret med Fiat Ducato-motor.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her