KABE Travel Master Novum

KABE med nyt 2.300 kg-chassis

KABE har fremgang både hjemme i Sverige og på sine eksportmarkeder. Som en af nyhederne til 2024-sæsonen præsenterer KABE et enkeltakslet chassis på 2.300 kg.

Svenske KABE er kendt for at tilbyde sine kunder nærmest utallige indretningsmuligheder, og sæsonen 2024 er ingen undtagelse. KABE byder på fire campingvognsserier i længder fra 4,7 meter til 10 meter, og de enkelte serier kan kombineres med KABEs Flexline-system, så man langt hen ad vejen kan skræddersy sin egen planløsning. 

Ny model Til 2024 udvides Ædelstensserien med en centreret dobbeltseng bagest, hvor der er adgang til sengen fra begge sider. Denne variant fås i Ametist 560 GLE, Safir 600 GLE og Onyx 630 GLE.

Modellen 740 CTDL tilføjes til Royal- og Imperial-sortimentet. Den har et stort vinkelkøkken, en rummelig sofa samt badeværelse med brusekabine bagest i hele vognens bredde.

740 CTDL-modellerne sigter især på helårscampister.  For dem, der gerne vil have høj lasteevne, men ikke bryder sig om at køre med en dobbeltakslet campingvogn, er det interessant, at KABE i år tilbyder et enkeltakslet 2.300 kg-chassis i længderne 600 og 630 i Ædelsten-, Royal- og Imperial-serierne. Chassiset er udviklet i samarbejde med Knott.  

Kabe-1

Fem autocamperserier

På autocamperfronten tilbyder KABE i alt fem serier. KABE Van er veludstyret og overskuelig i størrelse, mens KABE Novum-serien består af to delintegrerede modeller, der begge er 7,5 meter. Novum Light har en totalvægt på 3.500 kg, som betyder, at den kan køres med et almindeligt B-kørekort, mens Novum Heavy har lidt mere udstyr og en samlet totalvægt på 4.500 kg, hvilket kræver et C1-kørekort.

KABE Royal er en veludstyret crossover-vogn med hæve-sænkeseng, KABE Crown er fuldintegreret i premium-segmentet, og endelig er Imperial KABEs absolutte topmodel med et højt udstyrsniveau.  Til 2024 supplerer KABE sit modeludbud med en fuldintegreret 790 LQB, der fås både i en Crown- og Imperial-version. Den har queensize-seng bagest og en nedsænkelig dobbeltseng forrest, og redes der op i dinetten, er der i alt fem sovepladser. Modellen har separat toilet og bruser samt et veludstyret vinkelkøkken.  

Nye designs

Til den nye sæson har Ædelsten, Royal- og Imperial-campingvognene fåret nye overskabe med indbygget belysning, mens Estate-serien får nydesignede overskabe. Alle campingvognene i Imperial-serien får nyt 3D-eksteriør, som er trykt direkte på metalpladen, hvilket både giver holdbare farver og en flot udtryk.

Indvendigt har KABE fået en ny træfolie ved navn Atlas Zeder i mættede, brune toner, der danner en fin kontrast til de lyse farver, der både i campingvogne og autocampere er kommet på gulve, køkkenskabe, borde og bordplader. Der lanceres en ny køkkenvandhane med metalgreb i alle 24 modeller med undtagelse af Estate-campingvognene og KABE Van.  

Kabe

Sveriges mest solgte

KABE var repræsenteret både på messen i Düsseldorf og også i Elmia ved Jönköping, der ligger cirka et kvartes kørsel fra Tenhult, hvor KABEs vogne produceres.  Og det går godt for KABE i Sverige, hvor mærket ifølge en pressemeddelelse fra KABE det første halvår af 2023 blev Sveriges mest solgte campingvogn med en markedsandel på 25 %, mens mærket sidder på 8 % af autocampermarkedet, hvilket rækker til en tredjeplads i Sverige.

På eksportmarkedet er der særligt i Tyskland og Holland fremgang for KABE, og det samme er tilfældet på det britiske marked. Samlet har KABE øget sit salg til eksportmarkederne med over 60 % i det første kvartal af 2023. 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her