Kabe Royal 630 FK, campingvogn, stort køkken

KABE med kæmpe køkken og panoramaudsigt

Svenske KABE præsenterer en helt ny planløsning i to nye 630 FK-vogne, hvor der er panoramaudsigt fra køkkenet i vognens front.

Et kæmpe køkken kombineret med et eminent lysindfald. Det er det helt specielle i Kabe’s Imperial 630 FK og Royal 630 FK, to helt nye planløsninger, som den svenske producent netop har præsenteret på messen i Elmia. 

Tid i køkkenet
Vognene er en videreudvikling af den populære 630 E-TDL model, men i de to nye planløsninger er køkkenet placeret i front i hele vognens bredde. I Imperial 630 FK har køkkenet fået et eksklusivt induktionskomfur kombineret med gasblus, mens der i Royal 630 FK er et stort komfur med fire plader. 

Kombinationen af kæmpe frontkøkken og stort panoramavindue betyder ganske vist, at der ikke er mulighed for overskabe, men skabs- og skuffepladsen er alligevel over gennemsnittet. Køkkenpladsen er så luksuøs i de to vogne, at der simpelthen ikke er nogen undskyldning for ikke at lave ordentlig mad. 

– Vi ved, at der findes mange madlavningsinteresserede Kabe-ejere, som gerne tilbringer noget tid i campingvognskøkkenet. Og så skal man definitivt kigge lidt nærmere på Royal og Imperial 630 FK, siger Mikael Blomqvist, teknisk chef og vicedirektør i Kabe. 
Begge vogne har enkeltsenge, badeværelse bagest i hele vognens bredde, kæmpe rundsiddegruppe med ekstra lænestol midt i vognen og det meget store køkken i front. Imperial 630 FK er dobbeltakslet, mens Royal 630 FK er en enkeltakslet campingvogn. 

Image
Kabe Imperial 630 FK, campingvogn, stort køkken

 

Classic udvider
En anden væsentlig nyhed fra den svenske producent af vintervogne er, at indstigningsserien Kabe Classic vokser. Kunderne har taget rigtig godt imod Classic, som er Kabe fra yderst til inderst, men hvor der er lidt mindre udstyr og færre tilvalgsmuligheder end i andre Kabe-serier. Alligevel er vognene udstyret med f.eks. den kraftige Kabe-isolering og den patenterede firestrengede, vandbårne gulvvarme. 

De to nye elever i Classic-klassen er dels Classic 560 XL, der har kæmpe siddegruppe forrest, stort køkken centralt og fransk dobbeltseng samt badeværelse bagest, dels den store Classic 780 DGDL, der har tre køjer og børnesiddegruppe bagest, forældreseng midt i vognen, og køkken samt rundsiddegruppe forrest. Den store køjevogn kan naturligvis sagtens kobles på krogen, hvis man har bilen til det, men med sin størrelse og indretning vil den også appellere til fastliggere med børn, der i denne vogn får et dejligt sommerhus på campingpladsen.  Classic 560 XL har en indvendig karosserilængde på 5,5 meter, og findes både i en bredde på 230 cm og i en King Size på 250 cm. Sidstnævnte har blandt andet en lidt bredere seng og generelt lidt mere albuerum, fordi der er nogle ekstra centimeter at gøre godt med, og det er ifølge Mikael Blomqvist den størrelse, de fleste vælger. 

Selvjusterende bremser 
En nyhed er, at samtlige Kabe’s campingvogne fra 2017 kommer på et chassis, der har selvjusterende bremser. Dermed bremser vognen optimalt og jævnt på alle hjul, ligesom man slipper for at skulle have bremserne justeret ved den årlige service. 

For de teknisk interesserede vil Kabe’s Smart D Remote-system være interessant. Her kan man styre og overvåge eksempelvis belysning, batteri, temperatur, aircondition og gulvvarme. Hvis man henter den tilhørende app, kan man fjernstyre funktionerne, så man kan stå på skibakken og bede systemet om at tænde for varmen, så der er lunt, når man vender tilbage. Systemet gør det også muligt at streame lyd og billede til tv og computer. 

Smart D Remote er standard i Imperial-serien, mens det kan bestilles som tilvalg i alle Royal- og Haciendaserier samt i alle Kabe’s autocampere. 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her