Kinesere, autocamper, de fem autocampere på række, Kina

I autocamper fra Beijing til Hundige

Fem kinesiske familier rejste i foråret i hver sin autocamper fra Kina med kurs mod Europa. DCU’s journalist mødte én af familierne på en campingplads i Hundige.

Af Torben Brandt

Næste gang, dine børn brokker sig over at skulle køre langt på campingferie, kan du roligt sige, at det ikke er noget at pibe over. 
For fra begyndelsen af april til slutningen af august tilbagelagde det kinesiske ægtepar Lily og Xudong Wang sammen med deres fireårige tvillinger cirka 30.000 kilometer i autocamper fra Beijing til Europa og tilbage igen. Set i det lys er en campingtur fra Danmark til Sydeuropa og retur nærmest at betragte som en hyggeudflugt. 

– Det går fint at rejse med børnene. Det meste af tiden er vi gode venner alle sammen, men nogle gange bliver vi selvfølgelig også irriterede på hinanden, sagde Lily Wang på sit nydelige engelsk.

Familien havde parkeret autocamperen lige ved siden af legepladsen på Hundige Strand Familiecamping, så far og mor kunne holde øje med de foretagsomme tvillinger, mens de voksne talte med den danske skriverkarl. 

Image
Kinesere, autocamper, Hundige, tvillinger i sandkasse

 

Camping på kinesisk
Turen begyndte 11. april i år, hvor autocamperen, en Bürstner Ixeo Time it 734, trillede ud af hovedstaden Beijing med kurs mod Europa. Manden i huset, 34-årige Xudong Wang, ejer sammen med sin bror campingportalen 21rv.com, som sælger og formidler nye og brugte campingvogne og autocampere, og det var via det job, han og familien havde fået stillet en autocamper til rådighed. Han er samtidig generalsekretær for græsrodsbevægelsen China RV & Camping Association, der ganske vist ikke er den officielle, statsstyrede union, men som alligevel har 56.000 private og cirka 600 firmaer som medlemmer. I forhold til landets størrelse og befolkningstal er camping dog endnu ikke ret stort i Kina. 

Tidligere har de fire Wang’er været af sted i en kinesisk autocamper, hvor de nåede at gæste hele 26 lande og tilbagelægge 36.000 km på deres vej. Så mange lande og kilometer blev det ikke til på denne tur, hvor de havde selskab af fire andre kinesiske campingfamilier, der rejste med Xudong Wang som rejseleder.

– Denne gang skal vi ikke se lige så mange lande, og vi regner kun med at køre cirka 30.000 km. Det skal være mere afslappet, og vi tager bare tingene, som de kommer. Hvis vi kan lide at være et sted, bliver vi der i længere tid, forklarede Lily Wang, der nød det tætte samvær med sin familie. 

– Når vi er hjemme, arbejder min mand meget, så der har vi ikke tid til at være så meget sammen som familie. Derfor er det dejligt at være af sted på denne her måde. 

Image
Kinesere, autocamper, Norge

 

Ventetid ved grænsen
Den russiske grænse var et af de steder, hvor de fem familier fik mere end rigeligt tid til samvær, for her strandede de i cirka 20 timer, inden turen kunne fortsætte. Siden rejste kvintetten af autocampere gennem Finland, Norge, Sverige og Danmark. 
– Vi har indtil videre været i Danmark i fire dage og bliver nok en uge i alt. Det er dejligt at være her. Solen skinner, og folk virker så frie og lykkelige – og så er der ikke så proppet med mennesker, sagde Lily Wang.

Image
Kinesere, autocamper, Rusland

 

Den danske forbindelse
Den kinesiske familie besøgte under opholdet i København et vennepar, hvor manden er dansk og konen kinesisk. De to kvinder har gået i folkeskoleklasse sammen i Kina og har siden holdt kontakten via sociale medier, men i København kunne de mødes ansigt til ansigt, og den chance lod de ikke gå fra sig.
Familien Wang nåede også både at besøge Christiania og opleve gadefestivalen Distortion i de københavnske gader. Størst indtryk gjorde det dog at se de lokale svømme og lave udspring fra havnebassinet i hjertet af København. 

Image
Kinesere, autocamper, Hundige

 

På vej til Legoland
De fem kinesiske familier splittede op i ny og næ, så landene kunne opleves i eget tempo, men størstedelen af tiden var de sammen. Umiddelbart efter interviewet satte familien Wang kurs mod Billund og Legoland, hvor de fire andre campingfamilier allerede var kørt hen. 

Senere gik turen til Hamborg, ligesom delegationen havde planer om at gæste blandt andet Frankrig, inden deres visum med ret til at opholde sig 90 dage i Schengenlandene udløb. 
De fem familier skulle tilbage til Kina i slutningen af august. 

– Jeg har ikke hjemvé endnu, men jeg savner den kinesiske mad. Der er selvfølgelig mange kinesiske restauranter rundt omkring, men det smager ikke som hjemme, sagde Lily Wang. 

Image
Kinesere, autocamper, Hundige

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her