Foto: Adobestock

Hvorfor dækker forsikringen ikke tyveri af vores grill på campingpladsen?

Stefan Rosendal er mangeårig teknisk rådgiver i DCU, og han besvarer store og små campingspørgsmål fra DCUs medlemmer. Her forklarer han forskellen på reglerne for tyveri på campingpladsen og på tyveri fra f.eks. egen have.

Efter en hyggelig grillaften lod vi den varme grill stå uden for campingvognen på campingpladsen – og næste morgen var den blevet stjålet. Vores forsikring vil ikke dække tyveriet, fordi det er en grill, vi bruger på camping, og fordi den ikke var låst inde i vognen. Forsikringsselskabet siger, at hvis grillen var blevet stjålet hjemme fra vores have, så havde den været dækket. Kan det være rigtigt?

Ja. En indboforsikring dækker som udgangspunkt tyveri af løsøregenstande, hvis det er i aflåst bygning, f.eks. et hus, og der er synligt opbrud på bygningen.

Alt andet er defineret som ’simpelt tyveri’, som ikke er forsikringsdækket, medmindre det specifikt står nævnt i betingelserne. Simpelt tyveri er defineret i forsikringsbetingelserne som: ’Simpelt tyveri, dvs. tyveri uden for bygning eller fra uaflåst bygning eller lokale’.

Generelt dækker en indboforsikring også uden for bygningen, hvis det er i haven o.l. Det gælder dog ikke smykker, penge og husdyr. En grill er altså ikke undtaget, og derfor dækker indboforsikringen, hvis grillen var blevet stjålet fra haven derhjemme. Grillen er også tyveridækket af forsikringen, hvis den står i en lukket og aflåst bagageboks, en beboelsesvogn, campingvogn, telt, privat sø- eller luftfartøj, men i så tilfælde skal der være tydelige tegn på voldeligt opbrud.

Såkaldt ’tyvetækkelige ting’ er kun dækket, hvis genstanden er placeret, så den ikke er synlig udefra, og yderligere er betingelsen for dækning for tyveri, at medbragte ting kun er dækket, så længe du opholder dig der eller overnatning finder sted.

Så der er flere betingelser, der skal være opfyldt for at få dækning for en stjålet grill på en campingplads, i modsætning til hvis den ’bare’ var blevet stjålet fra jeres egen have.

 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her