Campinganalysen 2015, camping, campingturisme, overnatningstal, overnatninger, DCU-Camping Sanddobberme

Hvordan står det til med dansk campingturisme?

Den nye Campinganalyse 2015 giver status på, hvordan det er gået med campingturismen i Danmark, og hvilke tendenser der er i branchen. Her får du en kort opsummering.

Den årlige campinganalyse giver en status på nøgletal og tendenser i camping i Danmark på nationalt, regionalt og kommunalt niveau. Med nøgletal som fx overnatninger, døgnforbrug og opholdsvarighed giver analysen en god opgørelse af det forgangne år for campingturisme i Danmark samt på europæisk plan.

Lille fald i overnatningstal
Overnatningstallene faldt i 2015 med i alt 1 procent i forhold til 2014. Siden krisens indhug i 2009 har overnatningstallene dog været på det laveste niveau siden nedgangstiden omkring år 2000. Året 2015 kunne således ikke hive overnatningstallene op til niveauet før finanskrisen, idet man ikke kunne fastholde den stigning i overnatninger, som man så fra 2013 til 2014. 

Stigning i tyske og norske overnatninger
Dog kan man glæde sig over stigningen i antallet af overnatninger fra det vigtigste nærmarked, Tyskland, hvorfra de danske campingpladser i 2015 har haft 1,7 procent flere campingovernatninger. Også de norske overnatningstal ser pæne ud. Der var i 2015 1 procent flere campingovernatninger fra nordmænd i forhold til året før. De positive tal fra det tyske og norske marked var dog ikke nok til at løfte tilbagegangen fra de tre øvrige hovedmarkeder, Danmark, Holland og Sverige. 

Danskernes foretrukne ferieform
Camping er dog stadig danskernes foretrukne ferieform, imens man – ikke anderledes fra de forgangne år – må nøjes med at være den tredje mest foretrukne overnatningsform for udlændinge i Danmark; overgået af hotel- og feriehusovernatning. 

Fald i indregistrerede campingvogne og autocampere
Antallet af indregistrerede campingvogne er faldet med 1,2 procent i forhold til året forinden, imens antallet af autocampere er faldet ca. 6 procent. Der har således ikke været så få indregistrerede autocampere siden år 2007. 

Varde største campingkommune
Varde Kommune er til stadighed landets største campingkommune målt på antallet af campingovernatninger, imens Jammerbugt Kommune igen har overhalet Frederikshavn Kommune, der kommer ind som hhv. den 2. og 3. største campingkommune i Danmark.

Fokus på trends og digital campingturisme
Som noget nyt indgår der i dette års campinganalyse de seneste trends i campingturisme i Danmark. Den mest iøjnefaldende trend blandt campingpladserne er det relativt nye koncept glamping, som bliver mere og mere udbredt i erkendelsen af, at der er behov for nye målgrupper for campingpladserne i Danmark.

En anden ny del af analysen er det digitale område, hvor der er sat fokus på gæsternes online-bookinger på de danske campingpladser, som er steget markant de seneste år.

Se Campingrådets analyser

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her