Afmeld autocamper

Hvordan afmeldes en autocamperen for vinteren?

DCU-medlem Frank Pedersen spørger, hvordan man afmelder en autocamper hen over vinteren. Og hvordan og hvorledes med forsikring, gentilmelding og bestilling af plader?

Frank Pedersen:

Kan du kort beskrive, hvordan vi kan afmelde vores autocamper hen over vinteren? Er der f.eks. krav om en særlig forsikring, og skal vognen synes igen ved tilmelding? Kan man bestille plader hos en almindelig autoforhandler, som er godkendt som motorkontor?

 

Stefan Rosendal, teknisk rådgiver i DCU-Huset:

Stefan RosendalNår jeg kigger på statistikken, er der ca. 500 autocampere, der genregistreres til samme ejer på årsbasis.

Det betyder, at man skal købe et sæt nye nummerplader til 1.180 kr. plus 200 kr. i ekspeditionsgebyr = 1.380 kr.

Vognen er en personbil og skal til periodisk syn hvert andet år. Såfremt synet udløber, mens den står på stald uden nummerplader, betyder det, at man så kun kan flytte den på et prøvemærke, men de fleste sørger for at få den synet inden, den sættes bort.

Så henter man blot de nye nummerplader på vej ud efter vognen, hos det lokale synssted eller hos en større autoforhandler. Det nye syn gælder altid to år frem. Det er vigtigt.

Når nummerpladerne afmeldes (det koster kr. 60 kr.), skal man selv kontakte forsikringen, for at den kan fortsætte med en stilstandsdækning. Glemmer man det, er vognen IKKE forsikret.

Det er en god ide at gøre det på e-mail, så har man et svar, som bekræfter stilstandsdækning (som typisk koster ca. 200 kr. om måneden).

Den overskydende ejerafgift (opgjort på dagen) betales automatisk tilbage til ens nemkonto i løbet af ca. 14 dage.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her