Hvad er Tempo 100?

Tempo 100 er pr. 1.7. 2016 en realitet på de danske veje. Men hvad er Tempo 100 egentlig, og hvad kan du bruge det til allerede i dag?

Hvad er Tempo 100?
Tempo 100 er en godkendelse til at køre 100 kilometer i timen med campingvogn eller trailer på motorvejen. En Tempo 100-godkendt campingvogn eller trailer er forsynet med et sort-hvidt mærkat med tallet 100.

Hvad kan jeg bruge Tempo 100 til i dag?
Kører du i Tyskland med din campingvogn på krogen, kan du allerede nu få gavn af en Tempo 100-godkendelse, som udstedes af de tyske myndigheder. Med godkendelsen kommer du hurtigere frem på både motorveje og motortrafikveje. Uden Tempo 100 må du køre 80 kilometer i timen som i Danmark. 

Hvad gør jeg, hvis jeg vil have min campingvogn tempo 100-godkendt?
Kontakt én af de danske synsvirksomheder, der har tilladelse til at foretage en tempo 100-undersøgelse på de tyske myndigheders vegne, for eksempel dcu’s samarbejdspartner applus bilsyn. Husk at  medbringe en  genpart af campingvognens registreringsattest. Efter undersøgelsen af din campingvogn indsender synsvirksomheden de relevante dokumenter til de tyske myndigheder. Lever campingvognen op til kravene, modtager du godkendelsen og tempo 100-mærkatet én til to uger senere.

Hvilke krav stilles der til en campingvogn, som skal Tempo 100-godkendes?

 • Campingvognen skal være forsynet med bremser og støddæmpere
 • Campingvognen skal være egnet til at køre 100 kilometer i timen
 • Dækkene må ikke være ældre end seks år
 • Dækkene skal have en hastighedsmærkning på mindst ’L’
 • Dækkene skal have en bæreevne svarende til det tilladte akseltryk
 • Visse campingvogne skal desuden være forsynet med en ISO-godkendt slingrekobling


Herudover beregnes den mindst tilladte køreklare vægt, som det trækkende køretøj skal have. Tempo 100-reglerne forholder sig til totalvægten, som står på registreringsattesten for  campingvognen, og ikke dens faktiske vægt. Hvis campingvognens totalvægt er større end bilens køreklare vægt, kan vogntoget derfor ikke godkendes til Tempo 100.

Hvilke krav stilles der til det trækkende køretøj?
Selvom det er campingvognen, der godkendes, så er der også regler for det trækkende køretøj.
Køretøjet, der bruges til at trække en Tempo 100-godkendt campingvogn, skal være en personbil, varebil eller bus med tilladt totalvægt på højst 3.500 kilo.
Tempo 100-reglerne forholder sig til totalvægten, som står på registreringsattesten for påhængsvognen, og ikke dens faktiske vægt.
Det betyder, at hvis påhængsvognens totalvægt er større end bilens køreklare vægt, opfylder sammenkoblingen ikke betingelserne for Tempo 100.
Køretøjet skal have ABS-bremser.
 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

 • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
 • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
 • Rabat på attraktioner i hele Danmark
 • Teknisk rådgivning
 • Rabat på service hos DCU Servicecentre
 • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her