Hund og kat

Husk kæledyrspas, hvis din hund eller kat skal med til udlandet

Skal det kære kæledyr med på camping i udlandet, er der tre vigtige ting, du skal huske.

Skal hunden eller katten med på camping i udlandet, er der tre vigtige ting, du skal huske: Pas, id-mærkning og vaccination. Ellers risikerer du, at din ferie kommer til at vare noget længere end planlagt – og blive en del mere bekostelig.
 

Tekst Lars Milbæk og Fødevarestyrelsen

Dit kæledyr skal både være chipmærket, vaccineret mod rabies og have et pas, hvis du vil have det med til et andet EU-land. Alt sammen noget, som kan klares hos dyrlægen.

Ifølge kontorchef i Fødevarestyrelsen, Christina Rughede, får de mange henvendelser fra danskere på denne tid af året. De er i tvivl om, hvilke regler, der gælder, når man skal rejse med kæledyr. Og der er da også rigeligt at holde styr på som kæledyrsejer.

– Selvom EU-landene stiller stort set enslydende krav til turister, der har deres kæledyr med, kan der være forskelle. For eksempel stiller Sverige krav om, at din hund skal være i bur eller sikkerhedssele, hvis du har den med i bilen. Derfor anbefaler vi, at kæledyrsejere bruger Fødevarestyrelsens online-guide for ”Rejse med kæledyr” til at tjekke, om de har husket det hele, fortæller Christina Rughede.

Hun opfordrer også til at tjekke hvilke krav, du skal leve op til, for at du uden problemer kan få dit kæledyr med ind i Danmark igen fra en rejse til lande uden for EU. Kravene til udturen er ikke nødvendigvis de samme som dem, der stilles, når I skal hjem:

– Skal du for eksempel en tur til Tyrkiet, bør du senest tre måneder inden afrejse have taget en blodprøve på dit kæledyr, som bekræfter, at rabiesvaccinen virker. Den skal du nemlig kunne fremvise, når du skal ind i EU igen. Har du ikke den, skal blodprøven tages, mens du er på ferie, og herefter skal du vente tre måneder på, at dit kæledyr opfylder betingelserne. Dit kæledyr risikerer altså at strande i udlandet i månedsvis, hvis du ikke gør dit forarbejde.
 

Overvej grundigt, om dyrene skal med

I Øst- og Sydeuropa, og i lande uden for EU, findes der alvorlige infektionssygdomme blandt lokale gadehunde og vilde dyr, og nogle af disse  sygdomme kan smitte fra dyr til mennesker.

– Dit kæledyr kan blive smittet på ferieturen til udlandet, og vil i nogle tilfælde kunne give smitten videre til dig og din familie. Samtidig risikerer I at tage sygdomme med hjem, som kan smitte andre dyr og give en stor ekstraregning hos dyrlægen, forklarer Christina Rughede.

Fødevarestyrelsens hjemmeside kan du også finde oplysninger om, hvilke krav der gælder for rejser med andre kæledyr som akvariefisk, krybdyr, gnavere, fugle og fritter, hvis du vil have dem med på campingeventyr.


 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her