Hjerteforeningens Børneklub, Hjertebørn, DCU-Camping Sanddobberne, DCU, camping, træf

Hjertevarm camping

DCU-Camping Sanddobberne lagde igen i år campingplads til en weekend for hjertesyge sjællandske børn og deres familier.

Af Torben Brandt

Der var både tid til alvorlige snakke og sorgløs leg, da hjertesyge børn og deres familier fra Sjælland før sommerferien mødtes til træf på DCU-Camping Sanddobberne i Odsherred. 

– Mange børn gav undervejs udtryk for, hvad det betyder for dem at have denne mulighed, og det samme gjaldt i høj grad forældrene, siger Lillian Riber Rasmussen, regionsformand i Hjerteforeningens Børneklub på Sjælland. 

Flere er kommet med
Hun er selv aktiv campist og har i flere år været meget glad for at gæste Sanddobberne. På en af disse ture faldt hun i snak med lejrcheferne Connie og Sonny Klausen, og sammen med DCU’s landsformand Bjarne Jensen fik de i 2013 arrangeret den første campingtur til Sanddobberne for hjertesyge børn og deres familier. 

– Det samarbejde, vi har haft med Connie, Sonny og Bjarne har været helt unikt. Det er svært at beskrive, siger Lillian Riber Rasmussen. 

Samarbejdet har siden bredt sig, så også DCU-Camping Vesterhav, DCU-Camping Hesselhus ved Silkeborg og DCU-Odense City Camp nu er vært for en gratis campingweekend for regionale afdelinger af Hjerteforeningens Børneklub. 

Image
Hjerteforeningens Børneklub, Hjertebørn, DCU-Camping Sanddobberne, DCU, camping, træf

 

Et frirum
I år var det femte gang, at den sjællandske afdeling af Hjerteforeningens Børneklub satte kursen mod Sanddobberne til et kærkomment frirum fra en hverdag fyldt med udfordringer og bekymringer. Samtidig er træffet en anledning til at få talt og leget med ligesindede. 

– Vi hyggede os, legede, spillede rundbold, kørte på motorcykler, skrev sange til dagen – og så fik vi snakket en masse, opsummerer Lillian Rieber Rasmussen.

Også DCU’s landsformand Bjarne Jensen var med til træffet. 

– Det er dejligt, at vi i DCU kan give børnene og deres familier denne mulighed. Alle familier er i samme båd, så børnene leger sammen hele tiden, og forældrene får et frirum og mulighed for at tale med andre i samme situation, siger Bjarne Jensen, som fremhæver den velvilje, arrangementet møder fra mange sider. 

– Nogle af pladsens fastliggere stiller endda deres campingvogn til rådighed for familierne. Det er fantastisk at se, siger Bjarne Jensen.  

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her