Danish Camping Award - priser

Historien om Danish Camping Award

Når Ferie for Alle holdes fra 23. til 25. februar i Messecenter Herning, er det samtidig 7. år, at Danish Camping Award finder sted. Det begyndte i 2007 med dagbladet BT’s kåring af Årets Campingvogn og udviklede sig siden til Danish Camping Award med et tocifret antal kåringer.

I 2007 tog dagbladet BT initiativ til den første kåring af Årets Campingvogn i Bella Center i København. Avisen inviterede sine campinginteresserede læsere til at være med i juryen og stemme på de campingvogne, som var blevet indstillet af importører og agenter. Blandt avisens læsere blev 30 læsere udvalgt til juryen, som kårede Tabbert DaVinci 540 DM til Årets Campingvogn med modeller fra Wilk og Hobby på de følgende pladser.

– Jeg er helt overvældet. Det er fantastisk, lød det efterfølgende fra Martin Kolst, der dengang arbejdede for Intercamp, som er agent for Tabbert i Danmark.

Med BT’s kåring af Årets Campingvogn var det, der senere udviklede sig til Danish Camping Award, skudt i gang. Både i 2008 og 2009 fandt kåringen fortsat sted i Bella Center i København, hvor henholdsvis Bürstner Averso 420 TS og Fendt Saphir 540 TFN Style løb med hæderen.

Kåringen flyttede til Ferie for Alle i 2010

I 2010 valgte BT at flytte kåringen fra Bella Center i København til Messecenter Herning, hvor Skandinaviens største feriemesse, Ferie for Alle, var vært for kåringen af Årets Campingvogn, som blev vundet af Bürstner Averso Plus. Siden fortsatte det midtjyske messecenter med at være centrum for begivenhederne, når BT og avisens læsere kårede Årets Campingvogn.

Senere blev juryen udvidet, så den bestod af en blanding af avisens læsere og fagfolk fra campingbranchen, deriblandt medarbejdere fra DCU, og efterhånden som antallet af autocampere voksede i Danmark, fik autocamperne også sin egen kategori. I 2016 var det således Knaus Südwind 580 QS Silver Selection, som blev Årets Campingvogn, mens Bürstner Ixeo it 680G blev årets autocamper.

Danish Camping Award etableres i 2017

I 2017 blev kåringen ændret. Jysk Fynske Medier overtog messeavisen og sammen med DCU tog man initiativ til at gøre eventen endnu større og samtidig give den det navn, som den har i dag, nemlig Danish Camping Award. Jysk Fynske Medier og DCU inviterede adskillige af branchens aktører med som partnere, herunder DK-Camp, Campingrådet, Isabella Fonden, Ferie for Alle m.fl. Med introduktionen af Danish Camping Award blev antallet af kategorier udvidet betragteligt, så der nu ikke kun blev kåret en vinder af Årets Campingvogn og Årets Autocamper, men også Årets Udenlandske Campingplads og Årets Danske Campingplads. Også vinderen af Årets Campingtrækker, som DCU i mange år har kåret, blev hyldet fra scenen, og det samme blev vinderen af den nystiftede pris, Campingprisen, som blev givet til en person eller virksomhed, der har ydet eller yder noget ekstraordinært for camping i Danmark.

Vinderne blev hyldet ved en stor branchefest med deltagere fra både campingpladser, importører, forhandlere og diverse foreninger og campingklubber på Ferie for Alle. DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen har hvert år siden Danish Camping Awards tilblivelse været vært sammen med skiftende medværter fra blandt andet DK-Camp og Camping Outdoor Danmark, en brancheforening, som blev etableret i 2018-19, efter at den hidtidige paraplyorganisation, Campingrådet, var gået konkurs. I 2022 trak DK-Camp sig fra samarbejdet, fordi foreningen syntes, at der var for lidt involvering af forbrugerne.

Vinderen af Årets Autocamper og Årets Campingvogn blev udpeget af en ekspertjury bestående af DCU-medarbejdere og to DCU-medlemmer, som kørte land og rige rundt for at besigtige alle de campingvogne og autocampere, som var blevet nomineret til titlen af importører, agenter og forhandlere. De danske campingpladser blev indstillet af de danske campister, hvorpå en ekspertjury bestående af diverse fagfolk udpegede de endelige vindere.

Se vinderne af Danish Camping Award 2023

Se vinderne af Danish Camping Award 2022

Se vinderne af Danish Camping Award 2020

Se vinderne af Danish Camping Award 2019

Se vinderne af Danish Camping Award 2018

Se vinderne af Danish Camping Award 2017

I 2021 blev eventen ikke afholdt pga. af covid-19 pandemien. I 2024 ændrer Danish Camping Award igen karakter.

Kåring 2024

Til kåringen 2024 har Camping Outdoor Danmark af ressourcemæssige årsager meldt sig ud af samarbejdet. Det har fået DCU til at revurdere kåringen, som nu går tilbage til igen at involvere forbrugerne – altså landets campister. De er i sidste ende de virkelige eksperter. Kategorierne i 2024 er stort se de samme som tidligere, men udvidet med flere kategorier af campingpladser samt prisen ”Årets Frivillig”. Selve kåringen er også ændret, så det nu sker på Campingscenen på Ferie for Alle, hvor alle er velkomne.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her