Elbphilharmonien ved havnefronten er et vartegn for Hamburg. Foto: Adobestock

Hamborg har noget for alle

Går ferien med familien sydover, så har Hamborg noget for både børn og voksne - og der er fine campingpladser og autocamperpladser lige ved.

Af Line Jakobsen

Hamborg er spækket med seværdigheder, smukke bygninger, spændende restauranter og kulturelle tilbud. Byen emmer af kreativitet og hyggelige stunder, og der er noget for enhver.

Selvom Hamborg er en stor by, så føles den ikke overvældende at færdes i. Byen er fyldt med spændende kvarterer med finurlige og kreative butikker, et væld af restauranter og caféer og ikke mindst smukke gamle bygninger. Vandet er allevegne i kraft af floden Elben og et hav af bifloder, kanaler og søer. Faktisk er der intet mindre end 2.500 broer i Hamborg, så vandet spiller en vigtig rolle for byen, som også rummer Europas næststørste havn. Derudover er der også mange skønne parker og grønne områder, så du kan få et pusterum, selvom du er midt i centrum. Det skorter heller ikke på seværdigheder for både børn og voksne, og det er derfor vi mener, at Hamborg har noget for alle.

Til den kulturelle
Er du interesseret i mode og design, så er de hippe kvarterer Schanzenviertel og Karolinenviertel stedet for dig. Det tidligere arbejderkvarter er i dag et miks af butikker, restauranter, caféer og barer. Her holder de kreative, reklamebureauerne og diverse start-ups til i gamle industribygninger. I Schanzenviertel findes desuden Rote Flora, som er et kulturelt center, der har været besat siden 1989 som følge af en beslutning om at lave det til et musicalteater. Her holdes jævnligt koncerter, loppemarkeder, fester og andre kulturelle arrangementer. Området omkring Schulterblatt med Susannenstrasse, Schanzenstrasse og Bartelsstrasse er fyldt med små finurlige butikker og værksteder, hvor kunstnere og andre kreative udøver deres håndværk. Det er her, du finder unikt tøj eller anderledes kunst.

Til den kunstinteresserede
Hamburger Kunsthalle er for nylig genåbnet efter en større renovering og modernisering, og her kan man tale om at få museum for alle pengene. Besøgende kan gå igennem otte årtiers kunsthistorie og se over 700 værker i den permanente udstilling. Derudover er der en række specialudstillinger og særarrangementer hvert år. Hvis du ikke vil bruge hele dagen på museum, kan du vælge Highlightturen, som giver et fint indblik i de forskellige genrer og de mest kendte værker. Med fin udsigt over Alstersøen kan du nyde en frokost på THE CUBE, som ligger i forlængelse af galleriet for moderne kunst ved Hamburger Kunsthalle.

Til den magelige
Vil du hellere fragtes rundt end gå selv, kan du tage en afslappende sejltur på Alstersøen. Læn dig tilbage og nyd udsigten over byens spir og spændende bygninger, mens du glider roligt hen over vandet. Under sejlturen kommer du tæt på land og opdager en anden verden fyldt med smukke villaer med skjulte parkanlæg og luksus penthouselejligheder, som ligger idyllisk ned til vandkanten.

Til den barnlige sjæl
En verden fyldt med busser, tog, biler, bygninger, landskaber og mennesker i miniformat er, hvad der venter dig, når du træder ind i Miniatur Wunderland. Detaljegraden er fantastisk, og alle effekterne med fly, der letter og lander, og lys, der skifter mellem nat og dag, og en brand, der pludselig opstår, er virkelig veludførte. Vidunderlandet kan anbefales til alle, store som små, og man kan få lang tid til at gå med at undersøge alle disse minisamfund på nærmeste hold.

Til den festglade
I Sankt Pauli-kvarteret ligger den berømte og berygtede Reeperbahn, også kaldet "Der Kiez", som er en 930 meter lang gade, hvor natklubber, sexshops og bordeller ligger side om side med spillesteder, teatre og et operettehus. Kvarteret har før i tiden haft et lidt blakket ry, og det var da også her sømændene festede, når de kom i land i Hamborg. Derudover vil Beatles-fans vide, at det var her, gruppen oplevede deres spæde begyndelse, og det var ligeledes her, de spillede allerflest koncerter. Her skal du gå hen, hvis du vil have en festlig aften i byen.

Til den, der ønsker overblik
Hamborgs mest kendte og ikke mindst smukke kirke, Skt. Michaelis-kirken, der er bygget i 1700-tallet i barokstil, giver samtidig muligheden for en hel fantastisk udsigt over byen fra det 132 meter høje spir. Kirken, som er Hamborgs største, har også alle dage været et pejlemærke for skibe, der sejler op ad Elben, på grund af det høje kobberspir. Har du brug for et overblik og lidt frisk luft, kan du mod betaling tage turen op i elevator eller via en trappe og nyde alle Hamborgs fine tagtoppe, gader og stræder fra oven.

Til den shoppelystne
Hvis du er en tilbudsjæger, der elsker mærkevarer, så er McArthurGlen Designer Outlet i Neumünster lige noget for dig. Kun 40 minutter fra Hamborg kan du spare 30-70 procent på designervarer året rundt. Her findes både tøj, sko, smykker og brugskunst til gode priser. Centeret er stiligt og moderne indrettet, hvor du går rundt i nydelige shoppinggader og kan hvile benene på en café eller restaurant. Der er også en stor legeplads for de små, som måske trænger til en lille pause fra shopping.

Til den tørstige
Hamborgs mikroølbryggerier er voksende, og specialøl er populært blandt såvel lokale, som turister i byen. For bryggerne handler det om at eksperimentere og hele tiden forny sig med nye variationer og smagsoplevelser. Kan du lide øl, så er et besøg på Ratsherrn Brauerei i Schanzenhöfe et godt bud på en både spændende og velsmagende dag i selskab med kreative bryggere, der sætter en ære i at kræse om deres kunder med læskende smagsprøver.

Til den sultne
Efter en dag fyldt med sightseeing er du sikkert blevet sulten. Ønsker du en hyggelig middag fyldt med liv og øl fulde af smag, så er Braugasthaus Altes Mädchen lige stedet for dig. Her serveres omkring 60 forskellige specialøl fra hele verden, heriblandt den lokalt bryggede Ratsherrn-øl, som brygges lige inde ved siden af restauranten. Maden er meget varieret, og her findes både burgere, pulled pork, sandwich og supper. De bager deres eget brød, og der er en hjemlig atmosfære med ild i pejsen.

Vil du forkæle dig selv lidt og have en mere rolig, gastronomisk aften, så tag en tur til Elbarkaden i Hafencity og spis på Strauchs Falco. Her kan du få spændende fusionsmad fra middelhavskøkkenet med orientalsk præg. På menuen er også lækre skaldyr eller kød fra lavastensgrill samt nyfortolkede tyske specialiteter i den smukt indrettede restaurant, som har udsigt mod Elben.

Campingpladser i nærheden

Autocampere kan holde direkte ved Fischmarkt Hamburg eller på nedenstående pladser

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her