parkering af campingvogne, Greve Kommune, campingvogn foran hus

Greve: Campingvogne fik lov at blive

Greve Kommune havde lagt op til at forbyde campingvogne i Strandvejsområdet, men efter DCU skrev om sagen, har politikerne ombestemt sig.

Ægteparret Laura og Ole Grønkjær behøver alligevel ikke at gå på jagt efter et nyt opbevaringssted til deres Kabe Royal 630. For politikerne i Greve har i sidste øjeblik lavet en kovending og givet grønt lys til, at campingvogne fortsat må henstilles og parkeres i Strandvejsområdet i Greve, hvor parret bor. 

Flere ville blive ramt
Som vi skrev i DCU's medlemsblad Camping-fritid i august, er Greve Kommune i gang med at vedtage nye lokalplaner for hele sit Strandvejsområde langs Køge Bugt. 

Én af ændringerne gik ud på, at det ikke længere skulle være tilladt at have campingvogne parkeret eller henstillet i området – heller ikke på egen grund. Det ville gå ud over adskillige beboere, deriblandt Laura og Ole Grønkjær, der de seneste seks år har haft campingvognen holdende diskret på egen matrikel. 

– Campingvognen holder på sin egen plads, og det har fungeret upåklageligt i seks år. Så har jeg lidt vanskeligt ved at se, at det pludselig skulle være et problem, sagde Laura Grønkjær blandt andet, da Camping-fritid talte med hende. 

Image
parkering af campingvogne, Greve Kommune, campingvogn foran hus

 

Man har et standpunkt…
Efter at planerne blev omtalt i Camping-fritid og siden også i lokalavisen Sydkysten, kom politikerne på andre tanker. Et enigt Teknik- og Miljøudvalg i Greve besluttede på et møde den 17. august, at campingvognene fortsat gerne må stilles og parkeres i Strandvejsområderne i Hundige, Greve, Mosede og Karlslunde, der alle hører under Greve Kommune. 

Venstres medlem af Greves byråd, Claus Jensen, forklarede i et læserbrev i Sydkysten under overskriften, ”Campingvogne er velkomne i Greve”, hvorfor han sammen med det øvrige Teknik- og Miljøudvalg havde skiftet holdning til campingvognene. 

– Som medlem af Teknik- og Miljøudvalget kan jeg orientere om, at vi i Venstre ved sidste møde den 17. august i udvalget opdagede forslaget (om at forbyde campingvogne i området) fra administrationen og har krævet, at dette forslag udgår af lokalplanen, skrev han. 

Venstre-politikeren tilføjede, at hensigten var at begrænse lastbilparkering – og ikke campingvogne – i byområderne.

Beslutningen glæder Laura Grønkjær. 
– Sagen har fyldt meget i lokalområdet, og vi er meget tilfredse med udfaldet. Jeg har aldrig tidligere skrevet læserbreve eller været i dialog med kommunen på denne måde, men sagen viser, at det i nogle tilfælde godt kan betale sig at protestere, siger Laura Grønkjær.

Er lidt rystet
Samtidig har sagens forløb givet hende stof til eftertanke.
– Jeg synes, det er lidt rystende, at politikerne tilsyneladende ikke helt ved, hvad de stemmer om. Hvad beslutter de så ellers uden at kende sagerne tilstrækkeligt, spørger Laura Grønkjær. 

Mens campingvogne altså ikke bliver ramt, bliver det i den nye lokalplan ikke lovligt at henstille eller parkere køretøjer over 3.500 kg (f.eks. store autocampere) samt lystbåde og containere i Greves Strandvejsområde. 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her