Kroatien, glamping, camping, luksuscamping, luksustelt, luksushytte, globelignenede

Glamping rykker i Kroatien

Flere campingpladser i Kroatien satser nu på glamping med luksustelte og globelignende hytter.

Kroatien er i kraftig vækst og har en bred vifte af attraktioner, der tiltrækker forskellige typer af rejsende. De, der ønsker at campere, men stadig vil bo luksuriøst og komfortabelt, har en ny mulighed: Glamping. Flere steder tilbydes luksustelt eller globelignende hytter med meget høj standard. Samlet set har Kroatien over 2 millioner besøgende om året på deres pladser. De tegner sig for mere end 17 millioner overnatninger. 

Glamping fra nord til syd
Glampingen findes i hele landet, fra Istrien i nord til Dalmatien i syd. Kroatien har campingpladser for enhver smag. Flere er meget store og kan rumme tusindvis af besøgende og har faciliteter som restauranter, barer, butikker og svømmebassiner. Campingpladserne ligger i naturlige omgivelser og tæt på diverse attraktioner. 

Istrien tiltrækker
Istrien i den nordlige del af landet er den region, der tiltrækker flest. Det er også her, man finder mange pladser, som tilbyder glamping. Faciliteterne er nu udvidet med glampingens luksustelte med både flere soveværelser, stue og svømmebassiner på glampingområdet. En nyhed er også de globelignende, gennemsigtige hytter, der giver en spændende nærhed til naturen og samtidig meget høj standard. 

Populært blandt skandinaver
Sidste år rejste 215.000 svenskere til Kroatien – et tal, der i år forventes at stige markant. Næsten én ud af ti svenskere vælger at campere. Danskerne er også glade for at campere. Tæt på 33.000 danskere camperede i Kroatien sidste år. Der var lidt færre nordmænd og finner, nemlig 5.600 besøgende fra Norge og 3.300 fra Finland. Det samlede antal campister fra de nordiske lande var 60.700, hvilket svarer til 438.200 overnatninger.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her