campingrenovering

Fik ”ny” vogn for 2.000 kr.

Lotte Hyldgaard Skinnerup og hendes mand og søn er helt nye campister. De har for nylig købt en brugt vogn, som er frisket op ved hjælp af knofedt, kreative evner og et par tusinde kroner.

Tekst Torben Brandt 

Foto Lotte Hyldgaard Skinnerup 

Grunder I, inden I maler jeres låger, så malingen hæfter bedre på fineren, eller maler I bare? Hvordan finder jeg farvekoden på en Hobby de Luxe Easy fra 2005? 

Sådan lyder et par af spørgsmålene i de populære Facebookgrupper ”Camping Renovering retro og romantik” og ”Camping Renovering”, der har henholdsvis 8.000 og 12.000 medlemmer. Grupperne er et virtuelt  mødested for campingentusiaster, der enten drømmer om, eller allerede er i gang med, at renovere deres campingvogn, kassevogn eller autocamper, og hvor medlemmerne både inspirerer hinanden og rundhåndet deler ud af staldtips og gode råd.  

Nye på området

36-årige Lotte Hyldgaard Skinnerup købte sammen med sin mand og 7-årige søn for nylig en Caravelair Silver 395 fra år 2000 til 32.000 kr., inklusive et næsten nyt fortelt og solsejl.  Ingen af dem har camperet før, men det skal der laves om på nu, hvor den ældre campingvogn forhåbentlig skal danne rammen om masser af ferieoplevelser for den nordjyske familie. 

– Vi er kun tre personer, så vi vidste, at vognen ikke behøvede at være så stor, og vi vidste også, at vi ikke skulle have noget, som skulle ribbes fuldstændig, så vi fandt denne her lige efter sommerferien. Den var både fugt- og gastestet, så de ting var på plads. Vi kiggede også på nogle vogne til 5.000 kr., men så var de også derefter, så derfor valgte vi den lidt dyrere vogn, fortæller Lotte Hyldgaard Skinnerup. 

Image
Lotte-campingrenovering

 

Inspiration på nettet

Hun er god til at bruge sine hænder og har et veludviklet kreativt gen, så hun glædede sig til at gå i gang med at friske campingvognen op og stod selv for størstedelen af arbejdet. Hun fik kun assistance fra sin mand, når noget skulle slæbes eller løftes.  I lighed med mange andre campister hentede hun inspiration og gode tips på de sociale medier, blandt andet Instagram, men også på førnævnte Camping Renovering Retro og Romantik og Camping Renovering fik hun gode ideer. 

– Det har været min drøm at renovere en gammel campingvogn i et stykke tid, så jeg har fulgt med på Facebook-grupperne for at få gode råd og ideer, og så var der nogle profiler på Instagram, som jeg fulgte, og hvor jeg fik rigtig meget inspiration, og så er jeg nok bare typen, der kaster mig ud i det, siger Lotte Hyldgaard Skinnerup.

– Jeg brugte nogle uger på at male den ved først at give den hæftegrunder og så fik den noget træ- og metalmaling, som jeg rullede på. Derudover har jeg syet nye gardiner, hynder og puder, så jeg har ikke brugt mere end cirka 2.000 kr. på det hele, men jeg synes, at resultatet er blevet ret godt, siger hun. 

 

Image
Lotte-campingrenovering1

Da Camping-fritid talte med hende i efteråret,  havde familien endnu ikke været på camping i den nye vogn, men det skulle der snart rådes bod på. 

– Vi har bestilt to overnatninger på Jesperhus i efterårsferien, og bagefter kommer den i hi, siger Lotte Hyldgaard Skinnerup, der har en drøm om at campere uden for Danmark i fremtiden. 

– Nu begynder vi lige med at campere i Danmark de første år og får os nogle erfaringer, men på længere sigt har jeg en drøm om, at vi skal køre rundt i Norge og Sverige og så overnatte lidt lå må og få. 

Lotte Hyldgaard Skinnerup har det godt med tanken om, at hun selv har renoveret den gamle campingvogn, og at familien ikke har brugt hele formuen på den. 

– At vi selv valgte at købe og renovere en gammel campingvogn handler både om økonomi, og at jeg synes, det er sjovt at gøre noget selv. Vi vidste, at vi ikke ville give 100.000 kr. for en vogn, når vi aldrig havde prøvet at campere før, og så synes jeg bare, at vognen får noget mere sjæl, når man selv sætter sig præg på den.   

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her