Fejlen ingen taler om

Fejlen ingen taler om

Campister taber ind imellem campingvognen, fordi de sjusker med at spænde den ordentligt på anhængertrækket.

Det viser tal fra såvel DCU som forsikringsselskabet Tryg. Og lad det være sagt med det samme: Det er heldigvis ikke ret tit, at campingvognen falder af anhængertrækket.

Men det sker faktisk ind imellem, selvom det ikke er noget, ret mange campister er stolte af at underholde med, når de hygger sig med andre campister i forteltet. For som regel er det campistens egen fejl, der er årsag til miseren.

– De sidste mange år har jeg gennemsnitligt fået fem-seks henvendelser årligt fra DCU-medlemmer, der har tabt campingvognen, fordi de ikke fik sat den rigtigt på anhængertrækket, inden de kørte. Og det er formentlig kun toppen af isbjerget, for det er jo langt fra alle sager, der havner på mit bord, siger teknisk rådgiver i DCU, Stefan Rosendal.

 

Forsikringsselskab bekræfter

Forsikringsselskabet Tryg, som DCU samarbejder med om forsikringsaftaler til DCU-medlemmerne, oplyser, at skader, hvor campingvognen falder af på grund af forkert montering, ikke er særlig udbredt hos selskabet.

Tryg har dog årligt mellem 10 og 20 af disse skader, og eftersom Tryg sidder på cirka 20 procent af forsikringsmarkedet for campingvogne, betyder det – med en vis statistisk usikkerhed – at der er mellem 50 og 100 af disse sager årligt hos de danske forsikringsselskaber. 

 

Løft op

I bedste fald resulterer en afhoppet campingvogn i ridser og kosmetiske skader på træktrianglen eller på bilens kofanger. I værste fald bliver campingvognen totalskadet, og mennesker lider overlast, hvis campingvognen løber løbsk.

– Fejlen opstår typisk, fordi man bliver distraheret af noget, mens man er i gang med at spænde campingvognen bagpå, eller en medcampist hjælper med at spænde på, og så får man ikke lige tjekket, at den sidder ordentligt.

Inden man kører, skal man derfor altid huske at løfte op i træktrianglen for at sikre, at campingvognen sidder, som den skal, lyder rådet fra Stefan Rosendal.

 

For DCU-medlemmer: Læs artiklen "Sådan kobler du på"

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her