Stefan Rosendal

Farvel til en DCU-institution

DCUs tekniske rådgiver, Stefan Rosendal, døde mandag 21. august.

Det kom som et chok for DCUs medarbejdere, da de mandag morgen 21. august mødte ind til beskeden om, at deres gode og meget afholdte kollega Stefan Rosendal pludselig var død i sin kærestes hjem på Vestsjælland, 62 år gammel.

Han blev ansat i DCU i 1990 og var en af kun to DCU-ansatte, der havde været med, da DCU endnu holdt til på Gammel Kongevej på Frederiksberg. Han elskede at fortælle anekdoter om dengang, hvor DCU også havde et rejsebureau, og Stefan hjalp medlemmerne med at udarbejde turforslag til deres rejser, og hvor det både i DCU og på de fleste andre danske arbejdspladser var normalt, at der blev røget på kontorerne, og at fredagsmøder blev indledt med en Arnbitter eller Gammel Dansk.

Satte en ære i sit arbejde
Meget har ændret sig siden da, også DCUs geografiske placering, og da DCU i 2004 rykkede ud af byen til sine nuværende lokaler på Korsdalsvej i Brøndby, rejste Stefan med. Det ændrede dog ikke på hans tilgang til jobbet, og han satte en ære  i sit arbejde og i at hjælpe medlemmerne med deres spørgsmål, uanset om de var i tvivl om reglerne for Tempo 100, kørekortsreglerne, eller de var usikre på, om deres campingvogn eller autocamper vejede for meget.

Han besvarede i mange år spørgsmål fra medlemmerne i brevkassen ”Spørg Stefan”, som var noget af det mest læste stof i medlemsmagasinet Camping-fritid. Han var også primus motor i at få etableret DCUs Servicecentre, hvor målet var at sikre DCU-medlemmerne en ensartet, høj kvalitet, når de fik deres vogn serviceret på et af de værksteder, som DCU samarbejdede med. Derudover var Stefan i mange år tovholder og ankermand, når DCU var repræsenteret på messer.

En balancegang
Han samlede gennem sine 33 år i DCU så stor en viden om teknik og camping, at ikke kun DCUs medlemmer kontaktede ham. Det samme gjorde mange forhandlere og værkførere, når de var i tvivl om en løsning eller havde brug for et godt råd, og hvis en handel mellem et DCU-medlem og en forhandler gik i hårdknude, forsøgte Stefan at mægle, så både forhandler og medlem efterfølgende var tilfredse med resultatet.

Den balancegang var ikke altid let, men Stefan mestrede den til perfektion og blev i februar sidste år på Ferie for Alle-messen i Herning hædret for sin indsats med Campingprisen 2022. Prisen gives til en person, der har gjort eller gør en ekstraordinær indsats for camping i Danmark, og efterfølgende var Stefan pavestolt over hæderen.

– Det er et enormt skulderklap. Jeg har fungeret som filter for branchen og har gennem årene hjulpet flere tusinde medlemmer. At blive anerkendt for det er ligesom at få en Oscar. Jeg blev bare en halv meter højere, og i løbet af aftenen kom der en masse mennesker fra branchen og sagde, at det var fuldt fortjent, sagde Stefan Rosendal, da han var kommet ned fra scenen efter den fortjente hyldest. DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen siger, at både kollegaer, DCU-medlemmer og hele campingbranchen har meget at takke Stefan for.

– Stefan formåede med stor integritet at håndtere tvister mellem DCUs medlemmer og medlemmerne af Campingbranchen, så sagerne ikke havnede på forsiden af Ekstra Bladet. Han arbejdede fuldt ud for, at der skulle være ordentlighed i campingbranchen, hvilket både branchen og medlemmerne kunne være glade for. Samtidig var han en meget afholdt skikkelse internt i DCU, hvor han altid var parat til at give en hjælpende hånd og et godt råd. Vi er kede af det og vil savne ham meget, men vi må forsøge at glæde os over, at både vi og medlemmerne i 33 år havde glæde af Stefans varme personlighed og hans store faglige kunnen, siger Anne-Vibeke Isaksen.

Ære være hans minde.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her