DCU-Camping Gjerrild, campingplads, Danmark, Dansk Camping Union

Fantastisk sommer skaber nye job

Den gode sommer i 2018 har givet campingpladserne 9,9 millioner overnatninger i år. Det skaber økonomisk fremgang og nye job, ikke mindst i landets yderområder.

Efter en våd og regnfuld 2017 blev den fantastiske sommer 2018 en tiltrængt løftestang for campingbranchen.

I alt 9.880.607 overnatninger blev det til fra 1. januar til 1. september, en fremgang på 4,7 procent i forhold til samme periode i 2017, da overnatningstallet var 9.434.187.

Antallet af overnatninger fra maj til august steg med hele seks procent i forhold til de samme måneder i 2017. August rundede af med en stigning på 52.000 overnatninger til 2,1 millioner overnatninger.

Væksten i antallet af udenlandske gæster i august i forhold til samme måned i 2017 var på hele 15 procent, viser dugfriske tal fra Danmarks Statistik.
 

Udlændinge bruger flere penge

Det store antal overnattende gæster i sommermånederne har skæppet i kassen og kastet nye arbejdspladser af sig.

– Sommerperioden maj til august 2018 var den bedste sæson længe, og der var en stor tilstrømning af udenlandske gæster på campingpladserne. Og det er godt, da de bruger flere penge end danskerne, siger Jens Brendstrup, direktør for OCFF, der er en forkortelse for brancheorganisationen Outdoor Camping Ferie Fritid.

 Visit Denmark har opgjort døgnforbruget – forbrug pr. overnatning – til 750 kroner for udenlandske gæster og 650 kroner for danske gæster i campingpladsernes nærområde.

– Dermed har campingpladserne genereret en omsætning, typisk i udkantsområderne, på 6,4 milliarder kroner, hvoraf de 700 millioner er en stigning i forhold til 2017. Omregnet til beskæftigelse er der tale om 600 nye, lokale årsværk, påpeger Jens Brendstrup.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her