Vejhjælp, ting til bilen, advarselstrekant, kørsel, gode råd

Familien på camping: 10 ting du altid skal have med i bilen

Skal du og familien af sted på camping og kør-selv-ferie? Her er 10 ting, I altid skal have i bilen, før I triller afsted plus et rigtig godt ekstra råd.

Skal du på camping med familien - uanset om det er i Danmark eller udlandet - er det en god idé at være ordentligt forberedt. Ud over de ting, der står på listen, som er til bilen, og hvoraf mange er lovpligtige, bør I altid have vand og noget spiseligt med i kabinen. Hvis I skulle havne i en kø på motorvejen, kan der godt være langt til nærmeste tankstation, hvis du eller børnene pludselig bliver tørstige eller sultne i en varm bil.

Hvis rejsen går til udlandet
Omkring 9.000 danskere ringer ifølge SOS International hver sommer efter mekanisk assistance på bilferien i udlandet. Det er derfor vigtigt aldrig at g
å ned på udstyr. Slet ikke, når du skal på campingferie og skal igennem lande med miljøzoner og motorvejszoner eller risikerer, at bilen overopheder eller punkterer.

DCU giver dig derfor 10 gode råd til ting, du bør have i bagagen til campingturen.
 

10 ting til bilen på campingturen

 

1. Motorolie 

Motoren bruger ekstra meget olie på kør-selv-ferien. Hav altid en ekstra oliedunk i bagagerummet, så motoren ikke brænder sammen.

 

2. Nye vinduesviskere 

Slidte viskere larmer og rengør ikke for- og bagrude ordentligt. Tjek derfor, om der skal nye på, inden I kører af sted.

 

3. Sikkerhedsveste 

Det er lovpligtigt at have sikkerhedsveste i bilen i mange lande – men køb gerne til alle bilens passagerer, så også børn kan ses i trafikken. 

 

4. Rudehammer og seleskærer 

Skulle bilen forulykke og bilens elektroniske systemer ikke længere fungerer, kan I stadig komme ud af bilen. 

 

5. Advarselstrekant 

Den er lovpligtig i de fleste lande.  

 

6. Førstehjælpstaske 

Kommer du og familien ud for uheld undervejs, er det altid en fordel at have en ABC-hjælpekasse lige ved hånden.

 

7. Reservehjul

Er uheldet ude, og køretøjet punkterer på turen, så er det godt med et ekstre reservehjul i bagagen. Husk også topnøglesæt og donkraft, så du selv kan skifte det punkterede hjul ud med reservehjulet.

 

8. Miljømærker 

Går turen til eller gennem Tyskland, skal du være opmærksom på, at mere end 70 tyske storbyer har miljøzoner. Derudover har en lang række andre europæiske byer indført miljøzoner. Manglende miljømærker på køretøjet kan medføre bøder. Det er derfor vigtigt, at du har de rette miljømærker på dit køretøj, når du kører syd for den dansk-tyskegrænse på campingferien. Læs mere om miljømærker her.  

 

9. Vignetter

Går turen til udlandet, er det en god idé at tjekke, om der gælder særlige regler ift. vignetter. En vignet er et mærkat, som er bevis for, at der er betalt vejskat eller -afgift på bestemte vejstrækninger, og mange europæiske lande har indført krav om vignetter. Skal du sydpå, er det derfor vigtigt, at du sætter dig ind i hvilke betalingsmærkater, du skal have med på køretøjet. Læs mere om vignetter her.

 

10. Alkoholtester

Formelt set er det obligatorisk at medbringe en godkendt alkotester ved kørsel i Frankrig. Reglen håndhæves dog ikke, men vil du være på den sikre side, så medbring alkotesteren alligevel.

 

 

 

Giv campingvognen/autocamperen et syns- eller servicetjek

Husk også at få tjekket campingvognen eller autocamperen, inden du drager på ferie. Som DCU-medlem får du rabat på service hos DCU's test- og servicecentre. Læs mere på linket nedenfor.

Husk, at DCU-medlemmer får 10 % kontant rabat på listeprisen, når du vælger at få synet din bil, campingvogn eller autocamper på et Applus synscenter. 

Du får desuden 10 procent rabat på brugtbilsattester, tilstandsattester, rustattest, tyske miljøzonemærker og Tempo 100-godkendelser. Læs mere på linket under artiklen.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her