KG Camping, Kolding, camping, campingforhandler, jubilæum 2017, 50 års jubilæum

Familiefirma runder 50 år

Flere generationer af familien Gravgaard har i tidens løb været involveret i KG Camping, der ligger på Mønten 6 i Kolding. I weekenden 28.-29. oktober fejrer virksomheden sit 50 års jubilæum.

Det begyndte med reparation af biler i Bramdrupdam for 50 år siden, men i dag forbindes initialerne KG med camping og Kolding. 

Året var 1967, da Kresten Gravgaard påbegyndte byggeriet af KG Autoværksted på 150 kvadratmeter på Vejlevej 361 i Bramdrupdam, hvor TDC Erhverv siden kom til, og hvor Bjerg Larsen Biler nu ligger. 

Allerede efter fire år var der kommet så godt gang i virksomheden, at værkstedsarealet blev udvidet med yderligere 350 kvadratmeter. Samtidig blev Krestens kone, Birthe, inddraget i virksomheden som medhjælpende hustru, for med beboelse ved siden af værkstedet var det praktisk, at Birthe tog sig af såvel regnskab som kontorarbejde.

Der var i det hele taget nok at se til for ægteparret Gravgaard i de år, for på hjemmefronten var døtrene Anette og Susanne kommet til. Nogle år senere, i 1974, blev børneflokken udvidet, da sønnen Morten kom til verden. 

Forhandling af Sprite og Wilk
Camping blev en del af butikkens dagligdag i 1976, da CI Caravans i Lunderskov tilbød KG forhandlingen af de meget populære 70'er campingvogne fra Sprite og Wilk. 
Det tilbud kunne Kresten og Birthe Gravgaard ikke sige nej til, og i de næste 10 år blev firmaet drevet som KG Auto- og Camping med både autoværksted og campingforretning på Vejlevej.

Autoværkstedet blev solgt fra i 1986, og fra det tidspunkt var KG Camping udelukkende campingforretning og caravanværksted. I forretningen var sortimentet efterhånden udvidet til campingtilbehør, nye og brugte campingvogne, teltvogne og anhængere. 

Forretningen blev på Vejlevej frem til slutningen af 1999, men så gik den ikke længere, for pladsen var med tiden blevet for trang. I januar 2000 flyttede KG Camping til et større domicil med ca. 4.000 kvadratmeter under tag på Mosevej i Koldings sydlige bydel, hvor tidligere AP Maskiner og indtil for nylig Bygma holdt til. Desværre viste det sig, at også denne grund var for lille til det pladskrævende lager af campingvogne, så det blev kun til 9 år på Mosevej.

Flere familiemedlemmer kommer med
Der skete dog store forandringer i tiden på Mosevej. Først blev datteren Anette ansat i butikken, og ikke længe efter blev hendes mand, Tom, også inddraget i salget af campingvogne. Senere blev sønnen Morten ansat på caravanværkstedet. 

I 2004 valgte Kresten og Birthe at træde ud af den daglige drift og overlade KG Camping til Anette, Tom og Morten. Kresten og Birthe deltager nu kun i bestyrelsesarbejdet i virksomheden og nyder ellers pensionisttilværelsen.

Flyttede til Mønten
Efterhånden som det stod klart, at der var for lidt plads på Mosevej, søgte KG Camping efter en større grund at boltre sig på. Den blev fundet på Mønten 6, hvor Mercedes tidligere havde domicil. Bygningerne blev om- og tilbygget, og i januar 2009 kunne KG Camping flytte ind på Mønten 6, hvor virksomheden råder over ca. 5.000 kvadratmeter udstilling og værksted under tag og 20.000 kvadratmeter grund. 

KG Camping er i dag en af Danmarks største campingforretninger og forhandler campingvogne af mærkerne Adria, Eriba, Fendt, Hero Camper, Hobby og Tabbert. Forretningen har en fremragende placering i Koldings måske mest trafikerede kryds tæt ved motorvejen og tiltrækker kunder fra hele landet. 

Sådan fejres dagen
50-års jubilæet fejres på Mønten 6 med åbent hus i weekenden 28. og 29. oktober fra kl. 10-16, hvor alle er velkomne. I forbindelse med åbent-hus-arrangementet bliver der mulighed for at opleve de nye 2018-campingvogne, ligesom man kan møde rejse- og  campingskribenten, Peer Neslein, som giver inspiration til campingferie i ind- og udland.

KG Camping er vært med kaffe og wienerbrød til de morgenfriske. Senere bliver fadølsanlægget kørt frem, og Tom Gravgaard har sørget for frikadeller til de sultne.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her