Foto: Adobestock

Få overblik over campingferien til udlandet

Er du en af de mange danskere, som vil på kør selv-ferie i løbet af sommeren, så giver DCU dig her et overblik over, hvordan du planlægger ruten, hvilke regler og restriktioner der gælder og et par gode råd.

Coronasituationen i Europa og resten af verden kan gøre det meget svært at få overblik over, hvilke regler og restriktioner, der gælder hvor, hvis du gerne vil rejse uden for Danmarks grænser. Reglerne ændres i et tempo, der kan være svært at følge med i, og derfor hjælper DCU dig lidt på vej ved at linke til nogle af de officielle hjemmesider, der har eksperter til at opdatere rejsevejledninger og regler løbende - for det er en ekspertopgave at følge med i og vejlede 100 procent korrekt.

Tast din rejse ind og få overblik over reglerne

Heldigvis kan du få hjælp til at finde ud af, hvor du kan tage på campingferie i forhold til coronasmitten på hjemmesiden reopen.europa.eu 
Her kan du få et klart overblik over, hvilke indrejseregler, testkrav, karantæneregler m.m. der gælder. Du taster oprindelsesland, transitlande og destinationen ind, så kommer information om de gældende regler, krav og restriktioner frem.

Siden er en officiel EU-side, drevet af Den Europæiske Union.

Hold øje med Udenrigsministriets rejseråd

Før du pakker teltet, campingvognen eller autocamperen er det - ud over at tjekke reopen.europa.eu - også en rigtig god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/, hvor du kan finde svar på de mest almindelige spørgsmål i forhold til at rejse uden for Danmark i en coronatid.

Udenrigsminsteriet har desuden samlet en række sommerferieråd, hvor du kan læse om regler, rejsevejledninger, eventuelle isolationskrav, forsikring og meget andet. Du finder rådene her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/sommerferieraad-2021/

Tjek din rejseforsikring

Derudover bør du sætte dig godt ind i, hvad der gælder i forhold til din rejseforsikring. Kontakt hellere dit rejseforsikringsselskab en gang for meget for at være helt sikker, end en gang for sent - det kan nemlig blive dyrt.

Læs sundhedsmyndighedernes råd

Og hvordan er det nu, covid-19 smitter; hvilke forholdsregler bør du tage; hvad gør du, hvis du tror, du er blevet smittet; hvordan bør du gøre i forhold til socialt samvær og meget, meget andet? Det giver Sundhedsstyrelsen svar på her: www.sst.dk/da/corona

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her