vejafgift

Europæiske vejafgifter: Det skal du vide

Skal du til Frankrig, Spanien, Portugal eller Italien på campingferien, så giver DCU dig her en række gode råd om vejafgifter.

EU har ikke harmoniseret deres vejskatter og -afgifter. Det er altså op til hvert enkelt medlemsland at praktisere og håndtere reglerne.

Det gør man i flere populære ferielande, som eksempelvis Spanien, Kroatien, Frankrig og Italien, hvor kræves der vejafgifter.

Vejskatten betales ofte ved betalingsanlæg på vejene. Andre gange skal vejskatten betasles ved grænserne, på tankstationer eller posthuse. I de tilfælde får man ofte udleveret et mærkat, der skal sættes i forruden eller et andet synligt sted på køretøjet. Disse mærkater hedder enten vignetter eller miljømærker. Dem kan du læse om i forlængelsen af artiklen her.

I de fire lande Spanien, Kroatien, Frankrig og Italien betaler man løbende vejafgifter for de motorvejsstrækninger, man kører på.

 

Vejafgift Frankrig

I Frankrig betaler man vejafgift for den strækning, der køres, og man kan enten betale kontant i Euro eller med Mastercard, Visa, Express og Eurocarda.

Det er muligt at undgå direkte afregning på de franske motorveje, hvis man har en Liber-T boks, der svarer til en Brobizz og registrerer din betaling automatisk. Her kører man gennem en speciel vognbane til formålet.

Boksen kan bestilles hjemmefra enten gennem Tolltickets eller købes ved større betalingsanlæg.

Liber T-boksen fungerer som automatisk betalingsenhed til mange europæiske lande, hvilket er smart, hvis man gerne vil suse direkte igennem diverse toldsteder.

Er du i tvivl om noget i forbindelse med kørsel i udlandet, er du også velkommen til at kontakte vores konsulent Stefan Rosendal i DCUs tekniske afdeling.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her