Eriba campervan

Eriba – nu også som campervan

Flere nyheder blev præsenteret på campingmessen i Stuttgart tidligere på året. Her kan du se et lille udpluk.

Tekst Torben Brandt 
Foto PR  

Camping-fritid var ikke til stede på årets CMT-messe i Stuttgart, men på redaktionen har vi fået adskillige pressemeddelelser med nogle af de mange nyheder, der blev vist frem i Sydtyskland.  Blandt dem er Eriba Car campervan. I mange år har Eribas Touring-campingvogne haft en særlig kultstatus blandt campister, og nu håber Erwin Hymer Gruppen at opnå samme succes med Eriba Car campervan, der kommer på VW-chassis. Vognen har visse ligheder med Eriba Touring-campingvognene i sit design, og i pressemeddelelsen hedder det da også, at  ”Eriba lancerer en campervan med kultpotentiale”. Det udvendige design er tofarvet, hvor der kan vælges mellem Deep Ocean, Cherry Red eller Metallic Indium Grey. Sengen er tværvendt bagest og måler 200 x 136 cm. I siddegruppen er der et hyggeligt loungedesign med et bord, som kan udvides efter behov, mens køkkenet blandt andet byder på et kompressorkøleskab på 90 liter. På det kompakte badeværelse kan standardbruseren også bruges som en ekstern bruser gennem badeværelsesvinduet. Vognlængden er 599 cm, og bredden er 207 cm, så bilen er overskuelig at komme rundt med. Som standard kommer vognen med 6-trins manuelt gear, men det er muligt at tilkøbe automatgear.  

Flere modeller 

LMC, der ligeledes er en del af Erwin Hymer Group, brugte blandt andet messen til at præsentere to nye modeller i sin forholdsvis nye Videro-campingvognsserie. Da serien blev introduceret for nylig, var det kun i en 510 E-enkeltsengsversion med en totalvægt på 1.600 kg, men i Stuttgart blev også køjevognen 580 K vist frem, og det samme gjorde Videro 580 D, der har flytbar dobbeltseng bagest, som sikrer lettere adgang til badeværelset.   

Ny Senara 

Knaus Tabbert Gruppen præsenterede en række vans og autocampere, deriblandt Knaus Van TI 640 MEG Vansation på VW Crafter-chassis samt Knaus Tourer CUV 500 LT og Tourer Cuvision 500 LT med hævetag.  På campingvognssiden viste Tabbert en ny model frem i sin Senara-serie, som første gang så dagens lys på Düsseldorf-messen sidste år. Senara er tænkt som en begynderserie, der ikke mindst henvender sig til nye campister og yngre Tabbert-kunder, og de kunne i Stuttgart se den nye model, 550 DMK, der er en køjevogn med fransk dobbeltseng forrest og køjerne placeret bagest i vognens venstre side. Senara 550 DMK har en totalvægt på 1.700 kg.  

Ny Maxia 

Hobby brugte blandt andet CMT-messen til at vise sin nye autocamper Optima OnTour Edition F, som er bygget over den velkendte Optima OnTour Edition V65 GE. Den nye variant er bygget på Fiat-chassis med motor på 140 hk og har blandt andet bakkamera, navigationssystem, alufælge, læderrat, elektrisk indgangstrin og bred indgangsdør. Lasteevnen er på 561 kg, så der burde være plads nok til bagagen.  Hobby præsenterede også et nyt layout på sin eksklusive Maxia Van, der blev vist i en 680 DT-version, der kører på VW Crafter-chassis. Vognen har isolerende og lyddæmpende dobbeltbund, 177 hk og 8-trins automatgear.  

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her