Vejning er vigtigt ifm. køb af brugt campingvogn. Foto: Jørgen W. Frölich

Er det bedst at købe en nysynet campingvogn?

Stefan Rosendal er mangeårig teknisk rådgiver i DCU-Huset i Brøndby, og han besvarer store og små campingspørgsmål fra DCUs medlemmer. Her forklarer han reglerne for syn af campingvogn - og fortæller, hvad der er mindst lige så vigtigt i forbindelse med køb af brugt campingvogn.

Vi har i mange år camperet i telt, men har tænkt på at anskaffe en billig, brugt campingvogn, der kan holde et par år – for at øge komforten lidt. Er vi på den sikre side, hvis vi går efter en nysynet campingvogn?

Nej, det er ikke nødvendigvis bedre, at købe en brugt campingvogn, der er nysynet. Et syn går udelukkende ud på at vurdere, om køretøjet er i lovlig stand. DCU anbefaler, at man altid får foretaget en vejning af vognen samt en gas- og fugttest i forbindelse med købet. Campingvogne har det med at tage på med årene, og det nedsætter lasteevnen, dvs. den mængde bagage, I kan have med, uden at køre med overlæs.
Som medlem af DCU får man 10 % rabat hos Applus.
Derudover er det værd at vide, at campingvogne er ikke omfattet af reglerne om periodesyn lige som biler. Er campingvognen højst 5 år gammel, kan den skifte ejer uden syn. Er den 5-10 år gammel, skal den synes ved ejerskifte, hvis det er mere end to år siden, den sidst har være til syn. Hvis vognen er over 10 år gammel, skal den synes ved ejerskifte, hvis det er mere end et år siden, den sidst har været til syn. De samme regler gælder i øvrigt for teltvogne.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her