Parkering af campingvogne ved Gardasøen

Efterlader campingvognen i Italien

Familien Hauritz sparer brændstof ved at efterlade campingvognen i Italien, når de holder ferie ved Gardasøen. Derimod har tidsbesparelsen været mindre end forventet.

Tekst Torben Brandt - Foto Carsten Hauritz

 

I 2003 kørte Carsten Hauritz for første gang med sin kone og to børn med campingvogn til Gardasøen, hvor de siden har camperet næsten hvert år.  

– Da vi begyndte at køre til Italien, var børnene 10-12 år. Vi tog af sted fredag eftermiddag i skoleferien og kørte, til jeg blev træt. Så kørte vi ind på en rasteplads, hvor jeg fik en øl og gik omkuld, og når jeg vågnede igen, kørte vi videre. Som regel var vi fremme 24-26 timer efter, vi var kørt hjemmefra, fortæller Carsten Hauritz.

Lod den blive i Italien

I 2015 havde familiens bil nået en alder, hvor den ikke længere var i form til at trække campingvognen de cirka 1.400 km fra hjemmet i Ballerup til Camping Le Palme ved den sydøstlige del af Gardasøen, som er familiens foretrukne campingplads. Derfor besluttede de at lade campingvognen blive i Italien.

– Vi var ved Gardasøen i påsken og skulle tilbage igen et par måneder senere for at holde sommerferie, og så syntes vi, at det var fjollet at trække vognen hjem til Danmark blot for at køre den tilbage igen kort efter. De mange kilometer slider jo på både bil og campingvogn, og det koster også nogle penge i brændstof, siger Carsten Hauritz.

Løsningen blev at opbevare campingvognen på Agora Parking, et indhegnet parkeringsanlæg cirka 10 minutters kørsel fra Camping Le Palme.

– Vi har en kontrakt, så vognen er forsikret gennem parkeringsanlæggets forsikringsselskab, når den holder dernede. Når vi skal have campingvognen transporteret til og fra campingpladsen, kan vi enten selv gøre det, eller vi kan betale ejeren af anlægget for det, siger Carsten Hauritz, der ikke har set andre danske vogne på parkeringsanlægget.

– Det er fortrinsvis hollændere og tyskere, der bruger Agora Parking. Jeg har ikke set andre danske campingvogne end vores, siger Carsten Hauritz, der betaler 440 euro årligt, svarende til cirka 3.300 kr., for at benytte Agora Parking.

Sparer brændstof

Ved at efterlade campingvognen i Italien bruger familien mindre brændstof og rejser dermed også mere miljøvenligt.

– Men til gengæld kører vi stærkere, når vi ikke har noget bagpå, og det har jo også betydning for, hvor langt bilen kører på literen, erkender Carsten Hauritz.

Han har på de mange ferier til Italien holdt øje med sin transporttid og har kunnet konstatere, at tidsbesparelsen ved at lade campingvognen stå har været begrænset.

– Min kone har ikke kørekort, så det er kun mig, der kører. Jeg har kørt hjem i et hug fra Italien på 17 timer, men det er ikke noget, jeg anbefaler, for så er jeg ret træt de sidste 3-4 timer. I sommer kørte vi også i et stræk, hvor det tog 20 timer, fordi der var både kø og vejarbejde, og vi har også en hund, som skal strække benene i ny og næ. Og så har jeg brug for flere pauser undervejs, fordi det er mere anstrengende at køre stærkt end at køre 80-100 km/t. med campingvognen.

Kører mod øst

De første år kørte de ad A7 over Kassel, men de senere år har de taget Gedser-Rostock og er kørt gennem det østlige Tyskland.

– Hvor vi tidligere sov nogle timer i campingvognen på en rasteplads, tager vi som regel nu en overnatning på et hotel i nærheden af Berlin, så de penge, vi sparer i brændstof, bruger vi på hotel. Når vi overnatter undervejs, er vi cirka 3-4 timer hurtigere fremme, end da vi kørte med campingvogn, siger Carsten Hauritz.

Beslutningen om at efterlade campingvognen ved Gardasøen betyder desuden, at familien Hauritz har fået en betydelig ekstra udgift.

– Vi kan også godt lide at campere herhjemme, så vi har måttet købe en ny campingvogn, fordi den anden står fast i Italien, siger Carsten Hauritz.  

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her