PrimagazOmbytning

Du kan stadig nå at bytte din gamle PrimaLight-gasflaske

Sidste frist for ombytning er 31. december 2023.

Hvis du har en udgået PrimaLight 10 kg gasflaske af stål stående i campingvognen eller skuret, kan du frem til årsskiftet gratis ombytte den til en ny 10 kg Ragasco-letvægtsflaske hos Primagaz-forhandlere over hele landet, bl.a. BAUHAUS, Silvan, MENY, SPAR og Circle K.

Du skal skynde dig
Timeglasset er dog ved at rinde ud for den gratis ombytning af PrimaLight-flaskerne, men hvis du får det gjort inden den 31. december i år, slipper du for at skulle hive penge op af lommen til en ny gasflaske, når grill- og campingsæsonen starter næste år, forklarer Jesper Søndergaard, der er kommerciel direktør hos Primagaz Danmark.

– De gamle 10 kg PrimaLight-flasker er udgået fra producentens side. Derfor har vi siden foråret 2021 gjort opmærksom på, at danske forbrugere kvit og frit kan ombytte deres tomme PrimaLight-flasker til den nyere og velkendte blå 10 kg Ragasco-letvægtsflaske, siger Jesper Søndergaard.

– Den blå Ragasco-letvægtsflaske er den mest populære på det danske marked i dag, bl.a. fordi den er lettere og nemmere at håndtere end stålflasker. Derfor er den også særdeles populær til grill, terrassevarmer, gasvarmeovn, campingvogn, mm. Så når vi nu gør en sidste indsats for at fortælle de resterende forbrugere, at de skal se at få ombyttet deres gamle gasflaske, så er det faktisk også en oplagt mulighed for dem at få en gratis og markant opgradering til Ragasco-letvægtsflasken, tilføjer han.

Ifølge Jesper Søndergaard er det først og fremmest husejere og campister, der stadig ligger inde med de resterende PrimaLight-flasker. Det er nemlig det forbrugersegment, hvor flaskerne har været mest udbredt i Danmark gennem mange år.

Primagaz Danmark fortsætter med at gøre opmærksom på den gratis ombytning helt frem til årsskiftet. Der vil bl.a. blive skiltet med det i alle BAUHAUS- og Silvan-butikker.

Mangler fortsat flasker til ombytning
Med undtagelse af BAUHAUS og Silvan stoppede Primagaz med levering af PrimaLight- flaskerne til alle øvrige forhandlere tilbage i marts 2021. Siden da har forbrugere haft mulighed for gratis at ombytte deres tomme PrimaLight til en 10 kg Ragasco-letvægtsflaske.

– Det har været vigtigt for os at være ude i god tid, da gasflasker jo typisk er et produkt, der er meget sæsonbetonet og derfor kræver en udfasning over en længere periode. Så en stor del af de PrimaLight-flasker, der var i omløb, er allerede blevet ombyttet, siger Jesper Søndergaard. Han pointerer, at de gamle flasker reelt bliver værdiløse efter årsskiftet, og hvis du skal ud at købe en ny 10 kg flaske, så kan det, alt efter hvor du køber flasken, beløbe sig til op imod 1.000 kr.

Efter årsskiftet kan de udgåede PrimaLight-flasker indleveres på genbrugsstationen. Du kan finde nærmeste forhandler på www.primagaz.dk.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her