Do-Re-Mi Camping i Salzburg

Det er over 50 år siden, den romantiske og samtidig dramatiske musical ”Sound of Music” rullede over alverdens filmlærreder, og Salzburg og de smukke omkringliggende bjerglandskaber blev verdenskendt

Tekst og foto: Anne-Vibeke Isaksen

Det er over 50 år siden, den romantiske og samtidig dramatiske musical ”Sound of Music” rullede over alverdens filmlærreder, og Salzburg og de smukke omkringliggende bjerglandskaber blev verdenskendt.

Hovedpersonen Maria von Trapps historie har alt det, en Hollywood-produktion skal bruge for at vinde fem Oskars, så det er ikke så underligt, at filmen opnåede den succes, som den gjorde. Det er nu over 50 år siden, og du kan stadig komme på rundtur i Salzburg med guide, der fortæller om alle de smukke locations, som filmen blev indspillet på.

Image
Filmhistorien kort fortalt
Året er 1938, og Maria er en ung østrigsk kvinde, der drømmer om at blive nonne og vie sit liv til arbejdet i Nonnberg Klosteret i Salzburg. Hun er dog ikke så disciplineret, som Søster Abbess ønsker det, så hun sender hende videre til at arbejde hos Kaptajn Georg von Trapp, der er alene med syv børn. Børnene er opdraget med ekstrem disciplin, men får hurtigt tillid til den glade og syngende Maria, og efter kort tid har selv kaptajnen givet efter. Maria er forvirret over sine voksende følelser, og rejser tilbage til klosteret. Det hele ender dog lykkeligt. Maria kommer tilbage og gifter sig med Von Trapp. Det hele dramatiseres af Anden Verdenskrig, hvor Østrig bliver besat.

Von Trapp er stærkt imod, og heldigvis formår hele familien at flygte til Schweiz, til frihed. Julie Andrews og Christopher Plummer spiller hovedrollerne, og ørehængere som ”Sound of Music” og ”Do-Re-Mi” kan de fleste synge et par strofer af.

Den rigtige historie kort fortalt
Den rigtige Maria blev født i 1905 og giftede sig med Georg von Trapp i 1927. Hun ville gerne være nonne, men efter at have passet Von Trapps syv børn – deres biologiske mor døde af skarlagensfeber i 1922 – gik det anderledes. Under krigen flygtede de til USA i 1938, hvor de bosatte sig i Vermont. De fik yderligere tre børn og levede primært af at synge: Georg Von Trapp døde i 1947, og Maria von Trapp døde i 1987. Sound of Music er baseret på virkelige hændelser beskrevet i Maria von Trapps dagbøger.


Image
Sound of Music-tour
Året rundt kan du hoppe i en turistbus, og få alle historierne fortalt. Den rigtige historie, skrønerne, livet bag kulisserne, og udfordringerne i at skulle filme så få år efter krigen. Mange i Salzburg ønskede ikke at samarbejde så kort tid efter krigen. Alligevel er det ganske imponerende, hvor mange scener der er filmet inde i den smukke by, og hvor romantisk det hele fremstår. Instruktør Robert Wise gjorde mange krumspring for hele tiden at vise de bedste sider af Salzburg. Det hele er krydret med smuk musik komponeret af Richard Rodgers og Oscar Hammerstein.

Image

 

Et godt rejsetip
Slå dig ned, stil campingvognen på en af de skønne campingpladser uden for Salzburg, fx Nord Sam Camping, og kør en tur i bjergene. Selve Salzburg ses bedst til fods, og den gamle bydel er utrolig smuk.

Du kan vælge at tage på guidet bustur, og få alle de sjove anekdoter fra filmen med, eller selv finde de locations, som er anført i de fleste guidebøger. 

 

 Læs mere om Salzburg her

 Læs om Sound of Music tour

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her