Amerikanerbiler, biltræf, DCU-Camping Rågeleje

Den indre drengerøv fik frit spil

Flere hundrede amerikanerbiler kom ud af vinterhiet lørdag 6. maj, da de cruisede gennem Nordsjælland. Undervejs kom de lige forbi DCU-Camping Rågeleje.

Af Torben Brandt

Der var blevet brugt timer, knofedt og kroner i anseelige mængder på at få bilerne til at tage sig optimalt ud, da medlemmerne af American Car Club Copenhagen lørdag 6. maj tog hul på sæsonen ved at slippe amerikanerbilerne løs på de nordsjællandske veje. 

Image
Amerikanerbiler, biltræf, DCU-Camping Rågeleje, 2017

 

Klar til en ny sæson
Klubben blev dannet i 1978 og har cirka 100 medlemmer, som har interessen for amerikanerbiler og lysten til socialt samvær til fælles. 

En del af dem cruisede fredag aften på Vesterbrogade i København ved Copenhagen Night Cruise, men ellers skydes sæsonen for de flestes vedkommende rigtigt i gang med det såkaldte Turtle Ball Run & Meet 2017. 

Bag den betegnelse gemmer sig et hyggeligt træf, hvor amerikanerbilerne samles lørdag middag på Tisvilde Strands parkeringsplads. Klokken 12 ruller de mod Vejby, videre til Rågeleje, Gilleleje, Hornbæk og Helsingør, inden dollargrinene og alle de andre vender kofangerne i retning mod Ladegårdsvej i Kastrup, hvor klubben har base. 

Image
Amerikanerbiler, biltræf, DCU-Camping Rågeleje, 2017


Sparker dæk
Cruiset gik også i år lige forbi DCU–Camping Rågeleje, hvor adskillige campister for en stund forlod campingvogne, autocampere og telte for at beundre de smukke biler, der i et par timer rullede forbi i en lind strøm. 

Til ære for publikum slap en del af bilerne hestekræfterne maksimalt løs foran campingpladsen eller lavede burnout, som efterlod biler og tilskuere indhyllet i røg fra dækkene og en hørm af brændt gummi. 

Man skal ikke være professor for at regne ud, at den slags ikke forlænger dækkenes levetid – men det spiller vist ikke den store rolle, når man er passioneret amerikanerbilsentusiast.

Image
Amerikanerbiler, biltræf, DCU-Camping Rågeleje, 2017

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her