Den danske Mr. Adria runder et skarpt hjørne

Få, om nogen, i den danske caravanbranche har betydet så meget for et enkelt mærke, som Helmer Schmidt har for Adria. Den 9. februar, fyldte direktøren for Adria Danmark 70 år

Af: Torben Brandt

Først bilbranchen
Helmer Schmidt er oprindeligt udlært reservedelsekspedient ved Reservedelsdepotet i Kolding, hvorfra han fortsatte som bilsælger hos S. Pedersen, der forhandlede Ford.

Siden kom han til MKP, den legendariske danske campingvognsproducent, der med base i Kolding byggede vogne i glasfiber. Her var Helmer Schmidt sælger, indtil han i 1976 kom til Taps Campingcenter, der blandt andet forhandlede Adria, Solifer, Cabby, Knaus og Münsterland.

I begyndelsen af 80’erne flyttede forretningen til større lokaler i Christiansfeld, og navnet blev efter nogle år ændret til Christiansfeld Campingcenter.

I 1989 overtog Helmer Schmidt direktørstolen hos Adria, der ellers havde sendt sin nuværende generaldirektør til Danmark for at lukke agenturet ned efter en længere årrække med dårlige resultater. Helmer Schmidt fik imidlertid overtalt ledelsen til at lade ham stå i spidsen for Adria i Danmark – så ville han til gengæld garantere de positive resultater. Det lykkedes Helmer Schmidt at få slovenerne med på den idé, og allerede året efter var skuden vendt – og resten er historie.

I dag sidder Adria på godt 35 % af det danske campingvognsmarked, hvilket Helmer Schmidt har en stor del af æren for – dels fordi han har stor indflydelse på at udvælge Adria’s vogne og interiør til det danske marked, dels fordi han har en særdeles veludviklet næse for det gode købmandskab.

Helmer Schmidt var naturligvis med, da Adria i 1998 rykkede ind i nyopførte lokaler i Kolding, og det var også her, Helmer Schmidt i 2014 kunne fejre sit 25-års jubilæum som direktør for Adria Danmark.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her