DCU har købt en campingplads på Bornholm, som åbner til foråret 2021 under navnet DCU-Camping Rønne Strand - Galløkken. Foto: Rasmus Schønning

DCU sætter ny strategisk kurs

DCU køber en ny campingplads og sætter tre andre til salg – og sætter dermed gang i hjulene for den nye, ansvarlige kurs, der skal styrke organisationen til glæde for medlemmerne.

Af redaktionen

DCU sætter tre underskudsgivende campingpladser til salg og køber en ny plads på Bornholm. De tre pladser, der sættes til salg, er DCU-Camping Albuen Strand på Lolland, DCU-Camping Vesterhav ved Harboøre og DCU-Camping Billevænge på Langeland.

- De tre campingpladser har gennem en årrække givet betydelige underskud, og vi har kæmpet for at vende udviklingen. Medarbejderne har gjort en helt fantastisk indsats, og DCU-Camping Albuen har da f.eks. også været fuldt belagt denne sommer, men bl.a. på grund af DCUs prispolitik er det rigtig svært at få den til at løbe rundt. Man har i sin tid heller ikke været grundig nok ift. at undersøge, hvor meget der skulle investeres for at nå op på den standard, vi gerne vil have i DCU, da man købte de tre pladser. Og derfor har vi valgt at sætte dem til salg, siger DCUs landsformand, Anne-Vibeke Isaksen.

Pengene skal arbejde for DCUs medlemmer

- Det er klart, at det er en tung beslutning, og vi ved godt, at der er nogle medlemmer, som bliver kede af, at vi nu sælger de tre pladser. Men det vil være uansvarligt at belaste foreningens økonomi yderligere ved at fortsætte med at drive pladserne. Det er en beslutning, vi har truffet for at passe på foreningens penge. I stedet vil vi investere de campingpladser, som vi allerede ejer eller andre gode campingpladser til glæde for medlemmerne, siger Anne-Vibeke Isaksen.

- Vi er på en ny rejse i DCU, og der er nogle ting fra fortiden, vi er nødt til at rydde op i. Frasalget og investeringen i den nye plads er en del af den nye, langsigtede strategi, vi har vedtaget i hovedbestyrelsen. Vi har pligt til at udvise økonomisk ansvarlighed og sørge for, at nuværende og kommende medlemmers penge bliver brugt på en måde, der er til mest mulig glæde for medlemmerne, siger hun.

- De tre pladser, vi nu sætter til salg, har unikke beliggenheder, og for en køber, der kan tænke kreativt, kan der f.eks. komme et sandt surferparadis ud af DCU-Camping Vesterhav – eller et outdoormekka på DCU-Camping Albuen. Men det er koncepter, der ikke passer ind i DCU-familien, som udgøres af gedigne, familievenlige, 3-stjernede pladser, siger landsformanden.

Ny DCU-campingplads på Bornholm

Det er en enig bestyrelse, der står bag beslutningen om at sætte de tre campingpladser til salg – og bestyrelsen står også samlet bag beslutningen om at købe Galløkken Camping på Bornholm. Pladsen åbner til foråret 2021 under navnet DCU-Camping Rønne Strand - Galløkken. Det er en velholdt tre-stjernet campingplads med moderne hytter og pladser til telte, campingvogne og autocampere i udkanten af Rønne – og en kort køretur fra færgelejet i Rønne.

Den tidligere ejer af Galløkken Camping, Gerda Serritzlew, går på ”aktiv pension”, og derfor er DCU nu gået i gang med at finde en ny lejrchef.

De tre campingpladser, der er sat til salg, lukker med udgangen af sæsonen i år, og åbner ikke igen i DCU-regi. Håbet er, at de kan genåbne med nye ejere, når campingsæsonen begynder igen til næste år.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her