Foto: Rasmus Schønning

DCU og Tryg tilbyder unik forsikring til campister

DCU og Tryg Forsikring har sammen udviklet et produkt, som giver DCUs medlemmer nogle unikke forsikringsfordele – blandt andet erstattes alle telte og fortelte med nyværdien, indtil de bliver seks år.

Af Torben Brandt

Et samarbejde mellem DCU og Tryg skal fremover gøre det tryggere at være campist.
De to parter har sammen skræddersyet en forsikring med en række unikke fordele. En af dem er, at du får erstattet dit telt  – uanset om det er et fortelt eller et familietelt – med nyværdien, hvis det beskadiges, inden det fylder seks år. Herefter erstattes det til genanskaffelsesprisen.
– Ingen andre forsikringsselskaber er i dag i nærheden af at tilbyde en tilsvarende dækning på dette punkt, siger Martin Olsen, partnerchef for Partner Privat i Tryg.
Et andet unikt punkt er, at din elcykel dækkes med en forsikringssum helt op til 28.392 kr., hvis den beskadiges ved f.eks. påkørsel, sammenstød eller hærværk.
– Hos mange andre selskaber skal man tilkøbe dækning for sin elcykel, og så dækker den typisk op til 11-12.000 kr. Så også her har vi noget, der skiller sig ud i forhold til andre forsikringsselskaber, siger Martin Olsen.
Andre pluspunkter er, at du som DCU-medlem kan få op til 15.000 kr. i kontant erstatning, så du kan finde dig en lånecampingvogn, hvis campingvognen beskadiges, inden ferien begynder, og at du kan få retshjælpsdækning op til 250.000 kr. En anden nyskabelse er, at campingvognen er dækket mod brand, hvis den opbevares på en aflåst plads i udlandet – også ud over de seks måneder, som ellers er kutyme hos andre selskaber.

Passer på tingene

Hos Tryg glæder man sig til samarbejdet med DCU og campisterne.
– Vi kan se i vores databaser, at vores kunder med campingvogn generelt er rigtig gode til at passe på tingene, og det er selvfølgelig vigtigt for os. For når kunderne er dygtige til at forebygge, giver det færre skader, og det produkt, vi har lavet, gavner de gode kunder – og det er DCUs medlemmer, fastslår Martin Olsen.
Og der er penge at spare, hvis du som kunde bidrager til at forebygge skader. Der er fem procent rabat på forsikringen, hvis campingvognen har installeret en ATC, som bremser campingvognen, hvis den kommer i slinger, og yderligere fem procent hvis campingvognen har glasfibertag, polyestertag eller har fået en tagbehandling, der forebygger haglskader.

Skal ikke være billigst

Hvor stor rabat, du som DCU-medlem kan få på campingvognsforsikringen, afhænger både af din skadeshistorik og antallet af forsikringer, du samler i Tryg.
Prisen har dog ikke været det afgørende parameter i forsikringsproduktet.
– Det er ikke vores mål at være de billigste på markedet, for det ønsker Tryg ikke at være. Vores mål er derimod, at der er en god sammenhæng mellem, hvad forsikringen koster, og hvad den dækker, samt den service vi yder. Vi opdaterede vores campingvognsforsikring ved årsskiftet, og nu har vi så puttet yderligere forbedringer til DCUs medlemmer oven i dette produkt, siger Martin Olsen.

Tæt på campisterne

Også DCUs landsformand, Anne-Vibeke Isaksen, glæder sig over aftalen.
– Vi er hele tiden på udkig efter fordele til vores medlemmer, og her har vi haft en arbejdsgruppe nedsat med personer, der er meget tæt på campisterne og deres behov. Dermed har vi kunnet skabe et forsikringsprodukt, som ikke findes på markedet i øjeblikket, siger Anne-Vibeke Isaksen.
– Alle de rabatter, vi får i aftalen med Tryg, går 100 procent til campisterne. DCU får ingen provision ud af denne aftale, og det er første gang, at DCU har lavet sådan en forsikringsaftale. Det er en helt bevidst strategi fra vores side, at det, vi arbejder med, skal tilbage til medlemmerne og komme dem til gode, tilføjer landsformanden.
DCU og Tryg har som et led i aftalen aftalt at mødes to gange årligt med relevante aktører fra campingbranchen, så forsikringsproduktet løbende kan udvikles til gavn for campisterne.
Hvis du er interesseret i at vide mere om det nye forsikringsprodukt, kan du kontakte Tryg på telefon 4420 3042.

Læs mere om Tryg campingforsikringen

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her