DCU fejrer Tempo 100 i Danmark

Efter næsten 15 års politisk arbejde, kunne Dansk Camping Union den 12. april 2016, fejre at Tempo 100 nu gennemføres i Danmark. Det betyder højere hastigheder for campingvogne og andre påhængskøretøjer op til 100 km/t. på motorvejene, hvis de er godkendt til det

Den 12. april 2016, vedtog Folketinget det såkaldte Tempo 100-lovforslag, der giver folk med campingvogne, trailere og andre påhængskøretøjer lov til at køre 100 km/t. på motorvejene frem for de i dag tilladte 80 km/t.
Tempo 100 træder i kræft 1.7. 2016 og alle, der allerede er godkendt, skal godkendes på ny i Danmark. Det er dog hensigten, at man vil lave en gensidig anerkendelseordning, hvor man anerkender hinandens ordning,  men det er ikke på plads endnu.

- Vi kan i den grad glæde os. I næsten 15 år har Dansk Camping Union kæmpet for denne model, så det er en stor sejr for både vores 50.000 medlemmer, men også alle andre campister. Det beviser bare, at uanset hvem der sidder i regering, så skal vi ikke give op, siger Bjarne Jensen, formand for DCU.

Det begyndte og sluttede med Venstre, men i den mellemliggende periode har Socialdemokratiets transportordfører Rasmus Prehn i den grad gået forrest for at få Tempo 100 i Danmark. Man kan sige Socialdemokratiet har lagt bolden op, mens Venstre sparker den i mål.

- Vi vil gerne gøre det lidt lettere for både feriefolket, privatbilister og erhvervsdrivende at komme rundt i landet. Ved at sætte hastighedsgrænsen op for biler med påhængskøretøjer kan vi gøre det på en intelligent måde uden at gå på kompromis med trafiksikkerheden, siger transportminister Hans Christian Schmidt.

Tempo 100-ordningen indføres efter tysk model, hvor campingvogne og trailere kan køre op til 100 km/t. på motorvejene og op til 80 km/t. på andre veje, forudsat at de lever op til en række tekniske betingelser. Ordningen træder i kraft den 1. juli 2016. 

- Jeg er glad for, at vi får lovforslaget vedtaget nu, så ordningen kan træde i kraft i de lyse og solrige måneder, hvor man virkelig får lyst til at drage på ferie, siger Hans Christian Schmidt.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her