Foto: Lasse Løndahl

DCU-Camping Billevænge er blevet solgt

DCU-Camping Billevænge har fået ny ejer, som ikke har planer om at drive campingplads på området.

Af Torben Brandt

DCU har ikke længere nogen campingplads på Langeland, efter at det er lykkedes at sælge DCU-Camping Billevænge. Pladsen blev i weekenden 6.-7. februar overtaget af en ny ejer, der ikke har planer om at drive campingplads på området fremover.

Økonomien løb ikke rundt

Med salget af DCU-Camping Billevænge er den sidste pløk slået i jorden på pladsen, som DCU købte i 2014. Dengang var vurderingen, at campingpladsen lå perfekt i forhold til færgehavnen i Spodsbjerg, og at den geografisk bandt unionen godt sammen med de pladser, som DCU i forvejen havde i Åbyskov på Sydfyn og Albuen på Lolland.

Selvom DCU-Camping Billevænge var en dejlig plads, og campingværterne knoklede for at gøre pladsen rentabel, lykkedes det aldrig at få økonomien til at løbe rundt på DCU-Camping Billevænge, som har givet underskud i alle de år, DCU har ejet den.

– Hvis vi skulle have ændret den negative spiral, skulle vi have investeret en masse penge i pladsen uden sikkerhed for nogensinde at få dem tilbage. Samtidig må vi også erkende, at Billevænges placering betød, at den i virkeligheden lå og konkurrerede med DCU-Camping Åbyskov Strand om kunderne, og det er jo ikke så hensigtsmæssigt, siger driftschef i DCU, Per Malle, der har stået for det praktiske arbejde i forbindelse med salget.

Medlemmernes penge

Salgsprisen er ikke offentliggjort, men DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen siger, at DCU har fået en fin pris.

– Jeg er først og fremmest glad for, at det er lykkedes at få den solgt. At have en plads, der år efter år giver underskud, er ikke den rigtige måde at bruge medlemmernes penge på. Vi vil hellere investere i de campingpladser, vi allerede har, eller købe nogle nye pladser, fastslår Anne-Vibeke Isaksen.

Hun lægger ikke skjul på, at DCU leder med lys og lygte efter nye campingpladser, især i det sydlige og sydvestlige Danmark. Hun understreger dog samtidig, at DCU ikke køber for enhver pris.

– Vi er på udkig, men vi er også kræsne, og vi vil ikke købe hvad som helst, siger landsformanden.

Interesse for DCU-Camping Albuen

Det var en enig DCU-bestyrelse, som i efteråret 2020 besluttede at sætte en ny strategisk kurs for unionen, hvilket betød, at DCU købte en ny campingplads på Bornholm, nemlig den der 19. marts 2021 åbner som DCU-Camping Rønne Strand - Galløkken, og samtidig satte DCU-Camping Billevænge, DCU-Camping Vesterhav og DCU-Camping Albuen til salg, fordi alle tre campingpladser i en årrække havde givet underskud. Mens Billevænge nu er solgt, er der endnu ikke fundet nye ejere til DCU-Camping Albuen og DCU-Camping Vesterhav.

– Der er ikke noget konkret bud på DCU-Camping Vesterhav, men der er ret fin interesse for DCU-Camping Albuen, hvor vi har fået nogle bud ind, som vi skal kigge nærmere på, siger driftschef Per Malle.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her