.

DCU 7. Kreds Påskestævne til Das Paderborner Land

Tag med 7. Kreds til det skønne Nohrhein-Westfahlen.

Kun 400 km fra grænsen nær Naturpark Teutoburger Wald har vi fundet en herlig campingplads, der skal bruges som udgangspunkt til dejlige ture i Das Paderborner Land. Pladsen ligger kun 5 minutters gang fra byen.

Tyskland har et hav af bryggerier og vi skal selvfølgelig også besøge et på dette stævne. Vi kører med bus til Schlossbryggeriet Rheder, hvor vi udover rundvisningen og spisning også skal besøge deres Husar museum.

 

Det hele startede med bagepulver

Dr. Oetker, der er en familieejet virksomhed inden for levnedsmiddelindustrien, har udviklet levnedsmidler af høj kvalitet siden 1893 og betragtes som en af de førende virksomheder inden for levnedsmiddelindustrien i såvel Tyskland som resten af verden.

Virksomheden er nu familieejet i 4. generation og har hovedsæde i Bielefeld i det nordlige Tyskland. Dr. Oetker fremstiller og distribuerer et bredt udvalg af forskellige fødevarer til mere end 40 lande.

I dag ses varemærket Dr. Oetker internationalt inden for hævemidler, bageblandinger, desserter, morgenmadsprodukter, geleringsmidler, frosne pizzaer, pizzasnacks, yoghurt og i nogle lande med nationale specialiteter som fx. krydrede snacks og te.

 

Detmold er en hyggelig by i delstaten Nordrhein-Westfalen og har ca. 75.000 indbygger. Byen har en malerisk gammel bydel med bindingsværkshuse med mange hyggelige cafeer.

Midt i byen ligger slottet, som har et middelalderligt tårn, som er blevet byens vartegn. Slottets bebos af familien von Lippe.  Vi besøger slottet, som er en juvel fra renæssance tiden.

Image
.

Heinz Nixdorf Museum inviterer dig til at opdage og prøve

Verdens største computer museum er en spændende destination for alle aldre.

Oplev historien, nutiden og fremtiden for informationsteknologi på et udstillingsområde på 6.000 kvadratmeter - fra de første tegn til skrivemaskiner og regnemaskiner til tidlige computere og nuværende robotter.

Utroligt spændende museum.

 

Slottet Wewelsburg, havde Heinrich Himmler, der havde hovedansvaret for jødeudryddelserne under 2. Verdenskrig, planer om at gøre til hjemsted for toppen af terrororganisationen SS.

Slottet var tænkt som udklækningssted for SS-toppens syge ideer og et sted til at ære egne døde. Men i virkeligheden fik slottet aldrig den rolle, som Heinrich Himmler havde tænkt sig, for det stod først færdigt til formålet i 1943, og der krævede modgangen i krigen Himmlers og SS-toppens tilstedeværelse andre steder.

Men indretningen af slottet til Himmlers formål gik i gang, og fanger fra den nærliggende koncentrationslejr i landsbyen Wewelsburg.

På museet vedsiden af slottet er der SS-uniformer med dødningehoveder, et instrument til at måle hovedformen, så racen kunne bestemmes og medaljer. Og der er de særlige julelamper, som SS-officererne fik til vintersolhverv, som nazisterne opfordrede til at fejre i stedet for Kristi fødsel. Og tallerkener med ørne og SS-symboler fremstillet i Dachau.

37 år tog det at bygge Das Hermannsdenkmal -  der er Tyskland højeste statue - et monument for frihed, folkeforståelse og internationalitet. Statuens samlede højde er 53,46 m, hvoraf sværdet er de 7 meter.

Vi skal også besøge Die Externsteine – 40 meter høje karakteristiske sandstenformationer med udsigtsplatform i det skønne naturområde Lippe.

Image
.

 

Program:

Søndag 5. april

Ankomst til Ferienpark TeutoburgerWald, Badeanstaltsweg 4, 32683 Barntrup

Kl. 18.00 Velkomst ved standeren

 

Mandag 6. april

kl.10.00 Kondibingo

kl.13.00 bussen kører til Schlossbrauerie-Rheder

kl. 19.00 forventet ankomst på pladsen

 

Tirsdag 7. april

Kl. 12.00 Bussen kører til Dr. Ötker

Kl. 18.00 Forventet ankomst til pladsen

 

Onsdag 8. april

Kl.10.00 afgang i egne biler til Schloss Detmold

Kl. 18.30 Fællesspisning på ”Zum Raben”

 

Torsdag 9. april

Fridag

 

Fredag 10. april

Kl. 8.30 i egne biler mod HNM og Wewelsburg

 

Lørdag 11. april

Kl. 10.00 afgang mod Hermannsdenkmal og Die Externsteine

Kl. 18.00 Afslutning ved standeren

 

Søndag 12. april

Hjemrejse

 

Guide på:

Tysk

Engelsk

Ret til ændringer forbeholdes

 

Sidste tilmelding: 9. januar 2020

Håber at ovenstående har vækket jeres interesse og vi glæder os til modtage jeres tilmelding.

Link til tilmelding.

 

Turledere

Martin og Lise Kjær

Elin og Arne Thorup

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her