Ø, øer, ø-ferie, Færgen, færgeruter, rejser, Danmark, kystlivet, natur

Danskere tager på ø-ferie som aldrig før

Danskerne tager på ø-ferie i eget land som aldrig før. Nyeste trafiktal fra rederiet Færgen viser sommerrekorder på tre af syv ruter.

Ø-ferie i Danmark er i hastig vækst. Af Færgens trafiktal for sommeren 2016 fremgår det, at der er vækst på alle rederiets syv ruter til de danske øer, både hvad angår antallet af passagerer og antallet af fragtede personbiler. 

Rekordsommer for flere færgeruter
På tre af ruterne er der endda tale om en rekordsommer med juli som den absolut største rejsemåned nogensinde målt på branchens primære trafikparameter i form af antallet af fragtede personbiler. Det drejer sig om ruterne mellem Ystad og Bornholm, Kalundborg og Samsø samt Bøjden og Fynshav. På ruten mellem Spodsbjerg og Tårs er der endvidere tale om de højeste trafiktal registreret siden etableringen af Storebæltsforbindelsen i 1998.

– Det er en meget bemærkelsesværdig udvikling, som bekræfter os i, at danskerne er vilde med ø-ferier i eget land som aldrig før. Vi ved, at danskernes foretrukne feriedestination er Danmark, og at det vi primært søger er kystlivet, naturoplevelser og fred og ro. Det er præcis det, som øerne tilbyder, så derfor er det egentlig ikke så overraskende, at vi søger mod de små øsamfund i ferierne, siger Lindy Kjøller, der er salgs- og marketingchef hos Færgen.

Dansk natur trækker
Lindy Kjøller henviser i den forbindelse til en undersøgelse foretaget i samarbejde mellem VisitDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme. Undersøgelsen viser således, at danskerne opfatter Danmark som den mest attraktive kyst- og naturdestination i Nordeuropa, og at den danske natur, kystlivet samt ro og tryghed spiller afgørende roller i den forbindelse.

Også på det tyske marked er der stor interesse for ø-ferier i Danmark, idet ruten mellem Sassnitz og Bornholm i juli 2016 kan fremvise en vækst på hele 20,1 procent for antallet af fragtede personbiler. En indikation på, at Bornholm er blevet en meget populær feriedestination i Tyskland.

Samlet set steg antallet af fragtede personbiler til alle øerne i højsæsonen med 3 procent sammenlignet med sidste års tilsvarende periode i juni, juli og august.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her