dobbelt dæk, boogie, Polar, campingvogn, campingdæk

Danmarks største campingvogne - her er der plads til alle

Køreegenskaberne er fremragende, og pladsen som regel uovertruffen i boogie-vognene. DCU giver nogle bud på en håndfuld dobbeltakslede campingvogne.

Tekst og foto: Torben Brandt

Der er mange gode argumenter for at vælge en dobbeltakslet campingvogn. For dels kører de eminent efter campingtrækkeren, dels er der oftest en fin lasteevne, og dels er der ofte masser af albuerum i disse campingvogne, som derfor i reglen henvender sig til pladskrævende familier.

Udfordringen er naturligvis, at vogne i denne størrelse kræver nogle muskler i campingtrækkeren, og totalvægten på bil og campingvogn vil derfor næsten altid krybe over de 3.500 kg., hvilket kræver et BE-kørekort.

De dobbeltakslede campingvogne, der vises på de følgende sider, var alle udstillet på Ferie for Alle i Herning.

 

Sengen på tværs

Mærke: Dethleffs
Model: Nomad 650 RQT Snow
Totallængde: 872 cm
Totalhøjde: 265 cm
Bredde: 250 cm
Egenvægt: 1.700 kg
Teknisk tilladt totalvægt: 2.500 kg
Basispris: 258.000 kr.
Pris med ekstraudstyr: 294.262 kr.

En dejlig boogie-vogn, der er utraditionelt indrettet med sin fritstående, tværvendte dobbeltseng i den bageste del af campingvognen. Indgangsdøren er placeret helt fremme, hvor man går direkte ind til den store rundsiddegruppe med mørkt skind. Det meget store køkken med køleskab er placeret i vognens venstre side, så man lukker såvel varme fra køleskabet som damp og stegeos ud i det fri og dermed væk fra forteltet. Der er masser af gangplads ved køkkenet, så man uden problemer kan snige sig forbi den, der laver mad.

Ud over den store dobbeltseng finder man også såvel toilet som separat brusekabine bagest. Møblement og interiør er i forholdsvis mørke nuancer, som dog brydes af en hvid stribe på lågerne samt et hvidt køkkenbord. Der er i alt 15 overskabe, så den store lasteevne fuldt ud kan udnyttes. Vognen har vinterkomfortpakke, hvilket dog er ekstraudstyr.

Image
Dethleffs Nomad 650 RQT Snow, campingvogn, boogievogn

 

Brillant vogn

Mærke: Fendt
Model: Brillant 700 SGA
Totallængde: 934 cm
Totalhøjde: 276 cm
Totalbredde: 250 cm
Egenvægt: 2.120 kg
Totalvægt: 2.500 kg
Basispris: 374.950 kr.
Pris med ekstraudstyr: 380.935 kr.

Brillant-serien er noget af det ypperste fra Fendt, og det gælder naturligvis også 700-modellen, der er udstyret med en række lækre og meget gennemførte detaljer. Eksempelvis er det muligt at slå en stor og meget dekorativ klap ned over hele køkkenbordet, så man får et fuldt bord at arbejde på i de tilfælde, hvor man ikke har brug for at benytte vask eller komfur.

Vognen har et meget elegant interiør, hvor de mørke antracit bliver brudt med en lys stribe nederst. Helt i front har vognen to luksuriøse enkeltsenge, hvor der er mulighed for at hive et udtræk ud, så enkeltsengene bliver til en dobbeltseng. En fed detalje er, at hårdheden i sengebundene kan justeres. Køkkenet er placeret i højre side og har den luksuriøse gimmick, at køleskabet er dobbelt, så der er i alt 300 liter at opbevare mad og drikke på. Vogn og vand opvarmes med Combi 6E. Der er ikke bruser i vognen, hvor såvel tag, front som bagende er bygget i glasfiber.

Image
Fendt Brillant 700 SGA, campingvogn, boogievogn

 

En klassiker

Mærke: KABE
Model: Classic 780 DGDL KS
Totallængde: 931 cm
Totalhøjde: 264 cm
Indvendig bredde: 235 cm
Køreklar vægt: 1.850 kg
Totalvægt: 2.650 kg
Basispris: 399.900 kr.
Pris med ekstraudstyr: 436.310 kr.

Classic er indstigningsmodellen til den unge familie fra svenske KABE, hvor der er lidt færre valgmuligheder end i øvrige serier, men hvor der stadigvæk er tale om KABE fra yderst til inderst. Classic 780 er en helårsvogn med centralvarme, hvor der bagest er en fremragende børneafdeling med tre køjer. Den tredje køje er valgfri, men koster ikke ekstra at få monteret. Børneafdelingen rummer desuden egen siddegruppe samt toilet og brus. Midt i vognen er forældresengen, der er placeret i venstre side, og hvor der både er springmadras og topmadras til at sikre en optimal liggekomfort. I forlængelse af forældresengen er køkkenet. Helt i front er en lækker voksensiddegruppe, hvor der kan redes op til yderligere et par gæster, hvis børnene har kammerater med på ferie. Ekstraudstyret omfatter glatte plader, cykelstativ og komfortpakke, men det kan naturligvis vælges fra, hvis man ikke synes, det er nødvendigt.

Image
KABE Classic 780 DGDL KS, campingvogn, boogievogn


Til den store familie

Mærke: Adria
Model: Alpina 763 UK
Totallængde: 972 cm
Totalbredde: 246 cm
Køreklar vægt: 2.030 kg
Maks. tilladt totalvægt: 2.500 kg
Pris: 299.980 kr.

Der er plads til både dine, mine og vores børn i denne lækre familie-boogie-vogn fra Adria. Børnene kan boltre sig i deres helt egen afdeling bagest, hvor der er tre køjer, masser af skabe og egen siddegruppe, så man kan hvile ørerne lidt fra de voksne, hvis der skulle være brug for det. Siddegruppen kan endda laves om til ekstra sovepladser, så der kan sove helt op til 8-9  personer i denne vogn, når man også inddrager den store siddegruppe helt i front.

Mellem børneafdelingen og forældresengen er badeværelset. Forældresengen er placeret i vognens venstre side, og i forlængelse af den er køkkenet med flot, hvidt køkkenbord, god arbejdsplads og blandt andet lækker gasbageovn. Helt i front er den lækre siddegruppe, der i den udstillede vogn var i lyst skind. Vælges den variant skal der dog lægges 12.000 kr. til standardprisen, fordi læder er ekstraudstyr.  

Image
Adria Alpina 763 UK, campingvogn, boogievogn

 

Tabbert til skarp pris

Mærke: Tabbert
Model: Rossini 620 DM 2,5
Totallængde: 831 cm
Udvendig højde: 262 cm
Køreklar vægt: 1.670 kg
Totalvægt: 2.000 kg
Standardpris: 204.900
Pris med ekstraudstyr: 211.000 kr.

Tabbert er normalt ikke det første mærke, man tænker på, når talen falder på børnevogne, men denne boogie er en virkelig lækker vogn til familien, og så er den ovenikøbet skarp i prisen i forhold til det øvrige felt i denne artikel. Den er opbygget med tværstillet fransk forældreseng helt forrest, mens den store rundsiddegruppe er placeret centralt på modsatte side af indgangsdøren. Her er der plads til mindst et par overnattende gæster, og vil man bare sidde, er der rigtig god plads at slænge sig på. Over for rundsiddegruppen er køkkenet, hvor blussene er trukket langt tilbage på bordet, hvilket efterlader godt med arbejdsplads forrest.

Der er to køjer i børneafdelingen bagest, hvor man også finder badeværelset. Der er ikke blevet plads til en bruser, så det må klares ved hjælp af campingpladsens faciliteter. Vognen har ikke færre end 11 overskabe og to garderobeskabe. Taget er det specielle Tabbert-tag, der er tykkere end traditionelle tage, hvilket både har en støjdæmpende effekt og medvirker til at holde såvel kulde som varme ude. Den udstillede vogn har elektrisk gulvvarme, hvilket dog er ekstraudstyr.

Image
Tabbert Rossini 620 DM 2,5, campingvogn, boogievogn

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her