Danmarks bedste campingpladser til teltcamping

Det er så sandt, som det er sagt. Alle campingpladser har plads til et telt, og det også i højsæsonen

Af: Anne-Vibeke Isaksen
Foto: Rasmus Schønning

Danmarks næsten 500 campingpladser er hver især fine campingpladser til telte. Her er et udpluk af campingpladser, hvor teltcampisten kan forvente en ekstra god oplevelse.

CampOne Bøjden Strand
Hvis du hører til én af dem, der ikke umiddelbart forbinder luksus med teltcamping, så bliver du klogere på denne femstjernede campingplads. Netop på grund af de topmoderne faciliteter, som teltcampister ofte anvender i højere grad, kan man kombinere det hyggelige og primitive ved teltet med et ordentligt bad med varmt vand og varme i gulvet fx i et af familiebaderummene. Er du til teltcamping og fx kajak, er pladsen et ideelt udgangspunkt, fordi man kun har få meter til stranden og perfekt kajakvand. I løbet af sommeren er det også muligt at dykke. De fleste i telt bor i Æblelunden, og det er bare hyggeligt.
www.bojden.dk

Blushøj Camping
Blushøj Camping ligger ca. fire km sydøst for Ebeltoft, på Djursland. Campingpladsen ligger for enden af vejen, med udsigt til Kattegat fra de fleste pladser, og kan dermed bryste sig af at have en imponerende havudsigt. Hele campingpladsen er opbygget i terrasser i det kuperede terræn, så der er mange hylder og små lommer, hvor man kan slå sig ned. Ved indtjekning kan du selv gå rundt på pladsen og finde din egen favoritplads, før du stiller teltet op. Nogle vælger at lægge sig inde på pladsen, hvor der er mere læ, mens andre vælger at ligge helt ude på kanten ved de lodrette skranter.
www.blushoj-camping.dk

Feddet Camping
Feddet Camping er uden tvivl en af Sjællands bedste campingpladser med stor indendørs swimmingpool, og et væld af aktiviteter for børn i alle aldre. Men naturen er måske det, der trækker mest, fordi man har sandstranden i forhaven og fjorden i baghaven samtidig med, at man bor midt på Feddet, der består af uberørt natur. Der er gode muligheder for teltcampister, og som noget nyt bliver et nyt teltområde for de unge indviet i sommeren 2015 – YoungCamp. Uanset hvor du bor på pladsen, er der kun få meter til stranden.
www.feddet.dk

DCU-Camping Blommehaven
DCU-Camping Blommehaven er beliggende kun fem km fra Aarhus centrum. Ved Marselis-skovene og Moesgård Museum findes denne smukt beliggende århusianske campingplads direkte til strand og natur. Det er en familieplads med høj service, gode legeområder, kiosk, havkajakkurser, klatrevæg, spillehal, indendørs legeplads og mange læpladser.
www.camping-blommehaven.dk

Sannes Familiecamping
Sannes Familiecamping ligger meget centralt på Bornholm, lige syd for Gudhjem. Campingpladsen ligger lige ud til Østersøen, og det betyder, at der er havudsigt fra stort set alle pladser. Den unikke beliggenhed er langt fra den eneste grund til at bo der. Naturen er enestående, og man bor i forskellige niveauer, så alle kan nyde udsigten. Børnefamilier er i centrum på campingpladsen, og der er så god plads, at både unge kærestepar og ældre par også nyder omgivelserne. På pladsen finder du en del aktiviteter og en ny minigolfbane, der kan udfordre de fleste. Faciliteterne er topmoderne, og det er en fordel, når du bor i telt.
www.sannesfamiliecamping.dk

Kattegat Strand Camping
Kattegat Strand Camping har en helt unik beliggenhed ved en af Danmarks mest børnevenlige og indbydende sandstrande, kun to km fra Øster Hurup. Selvom campingpladsen er stor, føles det ikke sådan, da pladserne ligger i mindre oaser midt i naturen, og ingen har længere end 200 m til stranden eller til servicefaciliteterne. I højsæsonen er der masser af liv på pladsen, og der er et stort udvalg af aktiviteter – uanset om du er til boldspil, leg, vandsport, dyr eller ren og skær afslapning.
www.kattegatstrandcamping.dk

Grønninghoved Strand Camping
Grønninghoved har altid været kendt som pladsen i den gamle frugtplantage, og for det store udendørs badeland, som er gratis at benytte for pladsens gæster. Campingpladsen ligger lige ud til Østkystens børnevenlige strand ved Lillebælt og tæt på Kolding, Fyn og Sønderjylland. Der er nye, moderne faciliteter, servicebygninger med store familiebaderum, børneafdeling og moderne køkkenfaciliteter.
www.gronninghoved.dk

CampOne Grenen Strand
Grenen Camping er en hyggelig campingplads, og den ligger direkte til en rigtig god badestrand med udsigt til Skagen by og Grenen. På Grenen Camping er der alle muligheder lige uden for døren. Til højre står du på toppen af Danmark, og til venstre vælter det frem med shoppingmuligheder, museumsbesøg, restauranter og caféer. Er du til ren afslapning, er Grenen Camping også stedet.
www.grenencamping.dk

Drejby Strand Camping
Denne campingplads har en unik beliggenhed, nærmest direkte ned til en børnevenlig badestrand med hav til begge sider. Her er god mulighed for windsurfing, fiskeri og badning. Der findes et stort poolområde samt velindrettet sanitetsbygning, og der er gode muligheder for teltcampister, der har deres helt eget område i forreste række.
www.drejby.dk

 

DCU-Camping Kulhuse
Helt oppe på spidsen af Hornsherred ligger denne spændende, nordsjællandske campingplads, der udmærker sig ved stedets stilhed og stranden. Danmarks ældste ege findes i cykelafstand fra campingpladsen, og der er udflugtsmuligheder til bl.a. Jægerspris Slot, som har sin helt egen historie, nemlig som Grevinde Danner og Frederik VII’s hjemsted. Natur, kultur, hav, strand, fred og ro – der er masser af gode grunde til at besøge DCU-Camping Kulhuse.
www.camping-kulhuse.dk

Flere gode campingplader til teltcamping

Alle danske campingpladser på www.iCamp.dk
Alle DCU’s 23 campingpladser på www.dcu.dk
Primitive naturpladser på www.backtonature.dk

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her