Pak ikke campingvognen for tungt. Foto: Rasmus Schønning

Dækker forsikringen ved overlæs og uheld?

Stefan Rosendal er mangeårig teknisk rådgiver i DCU, og han besvarer store og små campingspørgsmål fra DCUs medlemmer. Her gælder det et spørgsmål om overlæs.

Dækker forsikringen, hvis man kører med overlæs, og der så sker et trafikuheld? Kan man få en bøde for at køre med overlæs?

Ja og ja. Som udgangspunkt dækker forsikringen i tilfælde af, at du kører med overlæs, medmindre der er tale om, at uheldet sker på grund af overlæsset, og der er tale om overlæs i det, der hedder ”groft uagtsomt omfang”. Præcis hvor meget, der skal til, er der ikke nogen tal for. Og bortset fra det, så forringer overlæs vogntogets køreegenskaber, og det kan således være farligt at køre med selv et lille overlæs - og derfor må det naturligvis frarådes.
Bøden for at køre med overlæs er på 150 kr. pr. procent overlæs i forhold til den tilladte totalvægt, og minimum 1.000 kr. I meget grove tilfælde kan en betinget frakendelse af kørekortet komme på tale. Heller ikke her er der tale om en bestemt grænse og et bestemt tal, men om en konkret vurdering.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her