Caretta tilbage i Danmark

Caretta vender tilbage

Efter nogle år væk fra det danske marked er Caretta 1500 Turtle teardrop nu tilbage.

Tekst Torben Brandt Foto Anders Dissing

Det er Aarhus Caravansalg øst for Skanderborg, som nu tager de små fritidsvogne hjem. Senest blev Caretta solgt af Camping & Fritid i Horsens, men den virksomhed blev taget under konkursbehandling i slutningen af 2019, og siden da har kunderne i Danmark spejdet forgæves efter de små Caretta-vogne, der bliver fremstillet på en fabrik i tyrkiske Basoglu, hvor de er blevet produceret siden 1976.

 

Lav egenvægt

Caretta 1500 Turtle teardrop har en egenvægt på beskedne 460 kg med bremser, mens egenvægten uden bremser er 375 kg. Totalvægten kan fås fra 600 kg op til 750 kg, så hvis du vælger en Caretta 1500 med bremser og en totalvægt på 750 kg, er der 290 kg i lasteevne i mini-campingvognen, der har sove- og opholdsplads på 150 x 200 cm.

Selvom pladsen naturligvis er begrænset i så lille en vogn, er der bag bagklappen et lille køkken med en kompressorkøleboks og plads til såvel opbevaring som madlavning.
 

Caretta køkken
Køkkenet med kompressorkøleboks er placeret bagest.

 

Skulle der være brug for flere kvadratmeter at boltre sig på, er det muligt at tilkøbe et telt fra Isabella, der passer til disse vogne.

 

Oplagt til naturoplevelser

Indehaver af Aarhus Caravansalg, Anders Dissing, siger, at de små vogne rammer fint ind i en tid, hvor outdoor- og fritidslivet har taget danskerne med storm.

– Caretta er interessant, fordi den rammer lige ned i noget, der er super meget oppe i tiden. Du kan bruge den, når du fisker eller surfer, eller hvis du bare er ude på at få naturoplevelser, og så er den så let, at den kan trækkes af selv mini- og elbiler. Jeg har netop solgt en Caretta til en kvinde, der har en Fiat Panda, som kan trække 800 kg, og alligevel kan hendes bil trække den, siger Anders Dissing.

Priserne begynder fra 105.900 kr. for en grundmodel uden bremser og stabilisator. Der er mange muligheder for at tilkøbe ekstraudstyr som f.eks. en tagbøjle, så man kan have cykel eller surfbræt på taget. Vognene fås også med bremser og stabilisator, så man kan få dem Tempo 100-godkendt.

Caretta fås i hvid, beige, lysegrå og koksgrå. Ved redaktionens slutning var der endnu Caretta-vogne hjemme i butikken hos Aarhus Caravansalg, og ellers skal man forvente, at der er cirka tre måneders leveringstid på en ny fra fabrikken.

 

Caretta ophold
Egenvægten er 375 kg uden bremser og 460 kg med bremser. Det er muligt at få vognen med en totalvægt på 750 kg, så der er god mulighed for at få bagage med.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her