Allergi

Campingsæsonen er i fuld gang – og det samme er birkepollensæsonen

Campingferie og allergier er ikke en helt ukendt cocktail, og sæsonen for den mest plagsomme træpollenallergi herhjemme, birkepollen, er allerede i gang. En særlig faktor kan gøre, at sæsonen bliver værre end sidste år. 

Hvis du er en ud af de omkring 500.000 allergikere, må du altså berede dig på endnu en periode med løbenæse, træthed og røde øjne.

 

Redigeret af Lars Milbæk

Og der er en risiko for, at årets sæson kan blive værre end sidste år, fortæller Mathilde Kloster, biolog og leder af pollentællingerne ved Astma-Allergi Danmark:

– Sidste år så vi en markant lavere mængde pollen fra birketræer, end vi er vant til. Men da vi ofte ser en toårig cyklus for birkepollen, hvor der efter en sæson med lavere mængder følger en sæson med højere mængder pollen, kan sæsonen altså byde på høje tal, forklarer Mathilde Kloster.

Sammenligner man med sæsonerne for de andre pollentyper, er birkesæsonen ofte mere intens. Dog er den blandt de kortere sæsoner, da den strækker sig 1-1,5 måned, fra begyndelsen af april til slutningen af maj, og topper omkring 1. maj.

Om birkesæsonen bliver mild som i fjor eller til den mere intense side, det afhænger selvfølgelig også af vejret, uddyber Mathilde Kloster:

– Sol og varme er med til at sætte birketræerne i blomst. Og er der tilmed lidt vind, så er det optimale omstændigheder for, at birketræet kan sprede sine pollen. Men får vi den stedvise frost og regn, som kendetegner det danske forår, er det godt nyt for de mange med allergi overfor birkepollen. Frost er nemlig med til at sætte en dæmper på blomstringen, og regn er med til at skylle pollen ud af luften, lyder det fra lederen af Astma-Allergi Danmarks pollentællinger.
 

Kom godt igennem birkesæsonen

Astma-Allergi Danmark hører ofte fra medlemmer med allergi over for birkepollen, at de føler sig hårdt ramt, når pollentallene topper.

Har du birkepollenallergi, er det vigtigt, at du sikrer dig, at du er velbehandlet, så du kommer bedst muligt gennem sæsonen.

Astma-Allergi Danmarks Rådgivning anbefaler, at du følger disse gode råd for at mindske generne i hverdagen: 

•    Husk din medicin
•    Hold øje med Dagens Pollental og Pollenvarsling.
•    Brug solbriller eller cykelbriller, så du får færre pollen i øjnene
•    Vask eller skyl dit hår inden sengetid, så du ikke får pollen med i seng
•    Tør dit tøj i tørretumbleren i pollensæsonen, så du undgår pollen i dit tøj og sengetøj
•    Luft ud tidlig morgen og sen aften, hvor der er færrest pollen i luften

Find flere gode råd om pollenallergi på Astma-Allergi Danmarks nye platform, Pollenportalen.


 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her