Hytte, hytter, DCU-Camping Mols, større hytter, lovgivning

Campingpladser vil have større hytter, men må ikke

Hytterne på de danske campingpladser må maksimalt være 35 kvadratmeter, som lovgivningen er i dag. Det er for småt, og det koster omsætning, mener formanden for Campingrådet.

Hytterne på eksempelvis campingpladsen Jambo Feriepark i Saltum er på 35 kvadratmeter. 

– Det er for lidt, mener campingpladsejeren, Karsten Egelund, der også er formand for Campingrådet.

– Vi skal efterkomme vores gæsters behov og deres ønsker til komfort og kvalitet, og så er vi nødt til at have nogle større hytter, siger Karsten Egelund.

Det er familien Jørgensen fra Holstebro enige i. De er to voksne og tre børn, der holder ferie i en 35 kvadratmeters hytte i Jambo Feriepark. De ville gerne have haft en større hytte.

– Vi er glade for at være her, men lidt flere kvadratmeter have ikke gjort noget. Det vil gøre det lidt nemmere at være her. Vi vil gerne have lidt ekstra luksus, siger Peter Jørgensen fra Holstebro.

På ti år er salget af campingvogne faldet fra godt 8.000 til 2.500. Gæsterne vil have plads mere luksus. Campingrådet vil gerne have, at campingpladserne får lov til at bygge hytter på op til 80 kvadratmeter, da campingformen har ændret sig, men lovgivningen er ikke fulgt med, mener Karsten Egelund:

– Alle vores kolleger i Sverige, Norge og Tyskland har væsentligt større hytter, end vi har lov til i Danmark. Vi taber markedsandele til dem.

Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen vil gerne lade hytterne blive større. Han foreslår, at en ny maksgrænse kan hedde 45 kvadratmeter.

– En forøgelse fra de nuværende 35 kvadratmeter til 45 kvadrater vil være et stort fremskridt. Hvis vi kan skabe mulighed for endnu større hytter, så ser jeg ikke det som noget problem, siger Torsten Schack Pedersen.

Lovgivningen for campingpladser bliver formentligt behandlet i Folketinget til efteråret.

Kilde: Campingrådet

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her